Csapatépítő hétvége és képzés: “Itt vagyunk!” országos emberi jogi kampány

A Magyar LMBT Szövetség “Itt vagyunk!” projektje szeretettel meghív kétnapos képzésére és csapatépítő hétvégéjére.

A képzés leírása: az “Itt vagyunk!” a Magyar LMBT Szövetség egyéves emberi jogi kampánya, melynek keretében a nyár folyamán 10 vidéki városba látogatunk el és helyi aktivistákkal közreműködve sátorral jelenünk meg a város főterén. Várjuk mindazok jelentkezését, akik szeretnék, hogy városukba elvigyük a projektet és együtt növeljük az LMBTQI-emberek láthatóságát!

A hétvége célja kettős:

  • a képzés során az LMBTQI-szempontból releváns alapfogalmak és kutatási eredmények rövid összefoglalása után a résztvevők helyzetgyakorlatokon keresztül sajátíthatják el a járókelők bevonásának technikáit, illetve a kitelepülések során gyakran előforduló helyzeteket is modellezni fogjuk. Beszélünk a médiával való kommunikáció legfontosabb alapelveiről is, illetve megismerkedünk az újonnan elkészült érzékenyítő anyagok használatával és kipróbáljuk a mintegy 600 kérdést tartalmazó LMBTQI műveltségi játékot is.

  • a hétvége célja az is, hogy az ország több pontjáról érkező LMBTQI emberek és aktivisták tapasztalatot cseréljenek, jobban megismerjék egymást és kötetlen formában is időt töltsenek együtt.

(pl. akadálymentesített szállás, jeltolmács, könnyen érthető anyagok, rugalmas időbeosztás stb..)