Háttér Jogsegélyszolgálat

[wysiwyg_field wf_deltas="0" wf_field="field_image" wf_formatter="custom_formatters_colorbox_inline" wf_settings-igazitas="bal" wf_cache="1514510562" wf_entity_id="54" wf_entity_type="node"]

A Háttér Jogsegélszolgálat elsősosorban a szexuális irányultság vagy nemi identitás miatti hátrányos megkülönböztetés, zaklatás vagy bántalmazás áldozatai számára nyújt ingyenes jogi segítséget (beadványszerkesztést, jogi képviseletet). A jogsegélyszolgálat emellett tájékoztatást ad minden olyan ügyben, ahol a kérelmező szexuális irányultságának vagy nemi identitásának jelentősége lehet.

Jogsegélyszolgálatot leggyakrabban az alábbi problémák kapcsán keresik meg:

• homofób és transzfób erőszakos támadások;
  • munkahelyi hátrányos megkülönböztetés, zaklatás;
  • szolgáltatók általi diszkrimináció;
  • bejegyzett élettársi kapcsolat létesítése, jogkövetkezményei;
  • gyemekvállalási lehetőségek;
  • külföldi partner beutazása, tartózkodása;
  • nemváltáshoz kapcsolódó kérdések.

A jogsegélyszolgálat az LMBTQI embereket érintő jogsértések dokumentálásával is foglalkozik, ezért abban az esetben is várják jelentkezését, ha nem Ön az áldozat, de valamilyen jogsértésről értesült vagy ilyen esetnek tanúja volt. A jogsegélyszolgálat profiljába nem tartozó ügyek esetén melegbarát ügyvédeket tudnak ajánlani, akik térítéses alapon vállalják a szükséges ügyvédi munka elvégzését.