Az IGLYO és Európa Tanács közös szemináriuma az online homofób és transzfób gyűlöletbeszéd ellen

[wysiwyg_field wf_deltas="0" wf_field="field_image" wf_formatter="custom_formatters_colorbox_inline" wf_settings-igazitas="bal" wf_cache="1514510600" wf_entity_id="673" wf_entity_type="node"]

A szeminárium célja az elérhető jogi eszközök és hasznos online platformok ismertetése volt, illetve közös stratégiák kidolgozása a hatékony fellépésre. A szemináriumon közel 40 aktivista vett részt, több mint 20 európai országból. Az első napot tapasztalatcserével töltöttük, és különböző online platformokról (Twitter, Youtube, Instagram, stb.) tanultunk, ahol sikeresen tudunk kampányolni az online gyűlöletbeszéddel szemben. A második napon az Európa Tanács olyan releváns egyezményeiről és útmutatóiról tanultunk, amelyeket saját kormányaink implementálni tudnak az LMBT emberek hatékony védelme céljából. A második este már kisebb csoportokban dolgoztunk egy-egy online kampányon, amit az utolsó napon, a május 17-i a Homofóbia és Transzfóbia Elleni Világnapon (IDAHOT) osztottunk meg az interneten.

Egyik ügyvivőnk kis videót készített a többi résztvevővel, amit megosztottunk Facebook oldalunkon, és amit itt találhattok.

A gyűlöletbeszéd és gyűlölet-bűncselekmények elleni fellépés szervezetünk egyik kiemelt tevékenységi területe. Több információt ehhez kapcsolódó munkánkról itt érhettek el.

A szeminárium az Európa Tanács ’No Hate Speech’ kampányának része, amelyben az LMBT Szövetség és tagszervezeteink közül a Háttér Társaság és a Budapest Pride is részt vesz. A kampányról itt olvashattok bővebben; a magyarországi mozgalom weblapja pedig itt található.