Hírek: Gyermekvállalás

“A mi családunk" címmel hirdet pályázatot a Magyar LMBT Szövetség

Sajtóközleményben állt ki 11 civil szervezet az azonos nemű párok örökbefogadása mellett azt követően, hogy egy pécsi leszbikus pár örökbefogadását ellehetetlenítették a hatóságok.

December 16-án tartotta évzáró ülését a Gyermekjogi Civil Koalíció, amelynek a Magyar LMBT Szövetség is tagja. Az ülésen áttekintettük az első év eredményeit, és szó volt a jövő évi tervekről is.

Árnyékjelentést készített Magyarország második ENSZ egyetemes időszakos felülvizsgálata keretében öt Magyarországi LMBTQI szervezet. A munkát a Magyar LMBT Szövetség koordinálta.

A 2014. áprilisi választások óta első alkalommal üléseztek a Kormány által létrehozott Emberi Jogi Kerekasztal nők és gyermekek jogaival foglalkozó tematikus munkacsoportjai.

Szövetségünk is csatlakozott az az UNICEF Magyar Bizottság Alapítvány kezdeményezésére megalakult Gyermekjogi Civil Koalícióhoz. A szakmai fórum célja a párbeszéd és az aktív együttműködés előmozdítása a gyermekek védelmével és a gyermekjogok érvényesítésével foglalkozó civil szervezetek és szakértők között.