Hírek: Iskola

Júliusban levélben kerestük meg az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottságát és az Emberi Erőforrások Minisztériumát, hogy támogassák a magyar kormány csatlakozását a „Befogadó és méltányos oktatást minden tanulónak hátrányos megkülönböztetéstől és erőszaktól mentesen” című UNESCO-nyilatkozathoz.

Első alkalommal rendezett magas szintű konferenciát az LMBTI embereket érő hátrányos megkülönböztetésről az Európai Unió Tanácsa. A konferencián a magyar kormány képviselői mellett egyesületünk munkatársa is részt vett.

Több mint 100 ország 400 civil szervezete sürgeti arra az ENSZ Emberi Jogi Tanácsát, hogy határozottabb lépésekkel folytassa az LMBT emberekért folytatott munkáját és fogadjon el egy második LMBT-jogokkal foglalkozó határozatot. A Magyar LMBT Szövetség és több tagszervezete is csatlakozott a nyilatkozathoz.

Hivatalos országlátogatáson van a héten Magyarországon az Európa Tanács Rasszizmus és Intolerancia Elleni Európai Bizottsága (ECRI), amely civil szervezetekkel, köztük Szövetségünkkel is találkozott.

Az LMBT Szövetség is részt vett azon az IGLYO és az Európa Tanács által szervezett, Budapesten 2014. május 15-17. között megrendezett szemináriumon, amely a homofób és transzfób online gyűlöletbeszédre próbált hatékony válaszokat találni . A rendezvényt a Homofóbia és Transzfóbia Elleni Világnapon (IDAHOT) tartott akciónap zárta.

Bővítenék a bejegyzett élettársak jogait, rendeznék a gyermeket nevelő azonos nemű párok helyzetét és megerősítenék az emberi jogi nevelést a Magyar LMBT Szövetség politikai vitáján résztvevő pártok.