Hírek: Iskola

Kik azok az LMBTQI emberek? Mi a különbség a szexuális irányultság és a nemi identitás között? Milyen nehézségekkel szembesülnek az LMBTQI fiatalok a hazai középiskolákban? Mit tehetnek a tanárok és a diákok az erőszakmentes, befogadó iskolai közeg megteremtése érdekében?

Országház

Szövetségünket a kormánypárti többség nem engedte felszólalni a vitában.

Színes Szerda a MOA Magán Általános Iskolában

Több mint 150 oktatási intézmény csatlakozott a Szövetségünk kezdeményezésére létrejött Sokszínűség Oktatási Munkacsoport kampányához.

Iskolai Sokszínűség Hete

Több mint száz iskola jelentkezett már az Iskolai Sokszínűség Hetére (2019. április 8-12.). Állami, egyházi és alapítványi iskolákból, Budapestről, vidéki városokból és kistelepülésekről is jelentkeztek a Sokszínűség Oktatási Munkacsoport (SOM) programjára pedagógusok, iskolapszichológusok, családsegítő és iskolai szociális munkás szakemberek.

EJHA konferencia, 2018. szeptember 23.

Az EJHA - emberi jogi nevelők hálózata 2018. szeptember 23-án tartotta első konferenciáját. Az izgalmas előadások és beszélgetések között helyet kapott a Sokszínűség Oktatási Munkacsoport műhelye is, ami az iskolai környezetben előforduló előítéletesség megelőzésére, kezelésére fókuszált.

Európai Parlament

A magyar kormány szerint “minősített hazugságok gyűjteménye” a Sargentini-jelentés, és 108 oldalas cáfolatot tettek közzé. Megvizsgáltuk, az LMBTI embereket érintő megállapítások kapcsán kinek van igaza.