Hírek: Média

"Itt vagyunk!" sátor Debrecenben, 2015. szeptember

2023. július 1. és 2024. december 31. között, a Szimpozion Egyesülettel együttműködésben Itt vagyunk és itt leszünk! címmel valósítunk meg közös projektet. Ennek keretében Szövetségünk kommunikációs kampányt folytat és kitelepüléseket szervez országszerte.

Szövetségünk “Itt vagyunk!” országos emberi jogi kampánya keretében készítettük el az "Kérdőjelek helyett: LMBTQI-útmutató a médiának" című kiadványt és hozzá tartozó további hasznos anyagokat a média munkatársai számára.

Az LMBT emberek jogaival foglalkozó civilszervezeteknek juttatott pénzekkel kampányol a HírTV Híradója a Norvég Civil Támogatási Alap ellen. Ironikus hangvételű helyreigazítási kérelemben reagáltunk.

Több mint 100 ország 400 civil szervezete sürgeti arra az ENSZ Emberi Jogi Tanácsát, hogy határozottabb lépésekkel folytassa az LMBT emberekért folytatott munkáját és fogadjon el egy második LMBT-jogokkal foglalkozó határozatot. A Magyar LMBT Szövetség és több tagszervezete is csatlakozott a nyilatkozathoz.

A civilek által megkeresett tizenöt cégből öten is azt válaszolták, a jövőben nem kívánnak hirdetni a Magyar Hírlapban. Az állami cégeknek viszont egyike sem reagált megnyugtatóan.

Huszonnégy civil szervezet arra kéri a Magyar Hírlapban hirdető cégeket, hogy ne reklámozzák termékeiket a napilapban, amíg a szerkesztőség a leghatározottabban el nem ítéli Bayer Zsolt cigányozó írását.