Hírek: Párkapcsolat

Részletes írásbeli véleményt készítettünk a nemzetközi magánjogról szóló törvényjavaslatról, amelyben a külföldön azonos nemű párok által kötött házasságok hazai elismerése, a bejegyzett élettársak névviselése és a külföldi élettársak elismerése mellett érveltünk.

Kampányt indított Szövetségünk, hogy minél több azonos nemű pár vállalja fel párkapcsolatát a 2016. október 1. és 31. között zajló mikrocenzus során.

A mikrocenzus kérdőív módosítását javasoltuk a Központi Statisztikai Hivatalnak, hogy a kérdőív a bejegyzett élettársakat is a házastársakkal azonos módon vegye számításba.

A kormány tegnap a költségvetési salátatörvénybe rejtve a bejegyzett élettársi kapcsolat intézményének kiüresítését célzó javaslatot nyújtott be a Parlamentnek. A javaslat elfogadása húsz évvel vetné vissza az azonos nemű párok jogi helyzetét.

Árnyékjelentést készített Magyarország második ENSZ egyetemes időszakos felülvizsgálata keretében öt Magyarországi LMBTQI szervezet. A munkát a Magyar LMBT Szövetség koordinálta.

Több mint 100 ország 400 civil szervezete sürgeti arra az ENSZ Emberi Jogi Tanácsát, hogy határozottabb lépésekkel folytassa az LMBT emberekért folytatott munkáját és fogadjon el egy második LMBT-jogokkal foglalkozó határozatot. A Magyar LMBT Szövetség és több tagszervezete is csatlakozott a nyilatkozathoz.