Üzentünk Orbán Viktornak: Az LMBT jogok emberi jogok

[wysiwyg_field wf_deltas="0" wf_field="field_image" wf_formatter="custom_formatters_colorbox_inline" wf_settings-igazitas="bal" wf_cache="1514510610" wf_entity_id="772" wf_entity_type="node"]

Kampányt indítottunk a december 10-i emberi jogi világnap alkalmából. A kampány fókuszában egy egyszerű üzenet áll: Az LMBT jogok emberi jogok.

1948. december 10-én fogadta el az ENSZ Közgyűlése Az emberi jogok egyetemes nyilatkozatát. 1950 óta ezért minden év december 10-én ünnepeljük az emberi jogok világnapját. Ezen a napon számos szervezet áll ki az emberi jogok érvényesülése mellett.

A Magyar LMBT Szövetség 2014-ben egy egyszerű üzenetet fogalmazott meg a világnap alkalmából: Az LMBT jogok emberi jogok. Az üzenet arra hívja fel a figyelmet, hogy a leszbikus, meleg, biszexuális és transznemű emberek nem többletjogokat követelnek maguknak, hanem azon alapvető emberi jogok érvényesülését, amelyek születésüktől fogva minden embert megilletnek.

Nem beszélhetünk az egyetemes emberi jogok érvényesüléséről, amíg egy kisebbségi csoport tagjait napi szinten ér hátrányos megkülönböztetés és erőszak, amíg számos ország bünteti az azonos neműek közötti szexuális kapcsolatot vagy a nemi elvárásoknak nem megfelelő öltözködést vagy viselkedést, amíg a jogszabályok nem ismerik el az azonos nemű párok családalapításhoz fűződő jogát vagy amíg nincsenek hatékony jogszabályok és intézmények a munkahelyi diszkrimináció, az iskolai zaklatás vagy a homofób és transzfób gyűlölet-bűncselekmények ellen. 

A kampány fő üzenetét tartalmazó matricát számos pártnak és politikai döntéshozónak, köztük Orbán Viktor miniszterelnöknek is eljuttattuk, akik érdemben tehetnek érte, hogy Magyarországon is érvényre jussanak az LMBT emberek alapvető emberi jogai. 

Segítsd te is a kampányt azzal, hogy megosztod barátaiddal és ismerőseiddel a kampány plakátját és a miniszterelnök ajtajára is kiragasztott matricát.