Kövér László

Sajtóhírek szerint Kövér László egy zuglói fórumán sértő, tudatlan és családellenes kijelentéseket tett.

Iskolai Sokszínűség Hete

Több mint száz iskola jelentkezett már az Iskolai Sokszínűség Hetére (2019. április 8-12.). Állami, egyházi és alapítványi iskolákból, Budapestről, vidéki városokból és kistelepülésekről is jelentkeztek a Sokszínűség Oktatási Munkacsoport (SOM) programjára pedagógusok, iskolapszichológusok, családsegítő és iskolai szociális munkás szakemberek.

A Debreceni Egyetem főépülete (forrás: Wikipedia)

Szexuális irányultságon és nemi identitáson alapuló közvetlen hátrányos megkülönböztetést valósított meg a Debreceni Egyetem és a Debreceni Campus Nonprofit Közhasznú Kft., amikor 2016 áprilisában kitiltott egy LMBT témájú kerekasztal-beszélgetést az egyetemről - mondta ki jogerősen az Egyenlő Bánásmód Hatóság, amely 100 ezer Ft bírságot szabott ki az Egyetemre.

Gyerekek

A Gyermekjogi Civil Koalíció tagjai szerint az örökbefogadásról szóló döntések meghozatala során a gyermek legfőbb érdekét az szolgálja legjobban, ha a hatóságok nem diszkriminálnak az örökbefogadó szülők között szexuális irányultságuk vagy nemi identitásuk alapján.

Alkotmánybíróság

A vallás- és szólásszabadságot korlátozza, ezért alaptörvény-ellenes az azonos neműek közötti házasság és a nem házasságon alapuló család "propagálását" tiltó ásotthalmi rendeletet, ezért az Alkotmánybíróság megsemmisítette.

“Róla is szavazol” címmel kampányt indított a magyarországi leszbikus, meleg, biszexuális és transznemű szervezetek tömörítő ernyőszervezet, a Magyar LMBT Szövetség az október 2-i kvótanépszavazás kapcsán. A kampányban arra hívják fel a figyelmet, hogy a menekültek közül sokan szexuális irányultságuk vagy nemi identitásuk miatt kénytelenek elhagyni hazájukat.