Labrisz Leszbikus Egyesület

Magyarország első és eddig egyetlen leszbikus szervezeteként olyan társadalom létrejöttén dolgoznak, ahol a nőknek lehetőségük van szabadon megválasztani partnerüket, életformájukat, és félelem nélkül megélni és felvállalni identitásukat életük minden területén. Az egyesület azért jött létre, hogy felhívja a közvélemény figyelmét a nők szexuális kisebbségeinek hátrányos megkülönböztetésére, és oldjon az előítéleteken, sztereotípiákon. Az egyesület legfontosabb célja a leszbikus és biszexuális nők önelfogadásának és láthatóságának erősítése és a szélesebb társadalommal való dialógus nyilvános vitákon, személyes beszélgetéseken, kiadványokon, ismeretterjesztésen és az egyesület iskolai programján keresztül. Feladatuknak tartják a leszbikus kultúra feltárását, ápolását és megismertetését is.