PATENT Egyesület

Telefon:
Alapítás éve:

A PATENT Egyesület 2006 októberében alakult Magyarországon a nők elleni erőszakkal foglalkozó segítő szakemberekből, azzal a távlati céllal, hogy a társadalom patriarchális berendezkedését felváltsa egy a nők és a szexuális kisebbségek társadalmi egyenlőségén alapuló társadalmi rend. Egyik legfőbb tevékenységük a nők és szexuális kisebbségek elleni erőszak és diszkrimináció áldozatai számára fenntartott jogsegély-szolgálat működtetése. Emellett részt vesznek szakemberek képzésében a nők és az LMBT emberek elleni diszkrimináció és erőszak területén. Feladatuknak tekintik a nőkre és gyermekekre, valamint az LMBT emberekre vonatkozó joganyag figyelemmel kísérését, és az ezzel kapcsolatos lobbitevékenységet.