Tagszervezeteink hírei

Kétnapos képzéseket tartottunk a Baranya, Győr-Moson-Sopron és Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányságon. A képzés fókuszában a homofób és transzfób gyűlölet-bűncselekmények áldozatainak szükségletei álltak.

“...Fogtam a volánt, hallgattam, hogy játszanak, ott betonfal túloldalán, rád gondoltam, a szenvedélyes dühre, amivel azt szoktad mondani, hogy a falakat le kell dönteni, és nem hagyhatjuk, hogy börtönbe zárjanak bennünket…” (Dragomán György: A fal)

Néhány javaslatunk a teljesség igénye nélkül:

A PATENT egyike volt azoknak a civil szervezeteknek, akik szolidaritást vállaltak a tanárokkal és a diákokkal, és akikkel a Tanítanék szolidaritást vállalt a vasárnapi tüntetésen.

Bár erről az elhangzó beszédekben is szó esett, fontosnak tartjuk a mi szempontunkból is tisztázni, hogy mi köze a civileknek, és azon belül is közvetlenül a PATENT-nek az oktatási ügyekhez és a Tanítanék mozgalomhoz.

Van még 2-3 szabad hely!

Gondolkodtál már azon, hogy mit tudsz tenni azért, hogy a fiatalok ne a tévében lássanak először LMBTQ embert, és ne a bulvárlapokból szerezzék az ismereteiket velünk kapcsolatban?
A MM programnak épp ez a célja, hogy beszélgetésen, játékokon keresztül oszlassa el a sztereotípiákat. Hogy a diákok megismerjenek minket, és nyugodtan kérdezhessenek.
(további infó: http://www.labrisz.hu/mm )

Decemberben ért véget a Szimpozion Egyesület LMBTQ-Keresztény Párbeszéd Műhely elnevezésű projektje, ennek záró kiadványát  Sándor Bea és Modolo Ákos szerkesztette.
Könyvesbolti forgalomba nem került, megrendelni nálunk lehet, az címen.

Gyere el Te is az Atlasz Sportnapra 02.04-én szombaton 11-19 óráig a BME Sportközpont-ba! Részletes program: https://www.facebook.com/events/741686346007919/
Szimpozionos pólót adunk ajándékba, ha vállalod, hogy abban fogsz sportolni! Elérhető méretek: L, XL, XXL.

Elindult az 5. LMBT Történeti Hónap! A programfüzetet a csatolmányban, az egyes programokat itt találod: http://lmbttortenetihonap.hu/programok

A Háttér Társaság üdvözli, hogy az alapvető jogok biztosának jelentését követően a Nemzeti Adó- és Vámhivatal korábbi álláspontját felülbírálva a jövőben az azonos nemű bejegyzett élettársak számára is biztosítja a házastársak számára járó adó- és illetékkedvezményeket. A problémakör azonban a most megoldódott kérdésnél tágabb: az élettársakra vonatkozó elavult szabályozás teljes átdolgozásra szorul.