Tagszervezeteink hírei

BÍRÓSÁG: A MAGYAR ÁLLAMNAK IS EL KELL ISMERNIE A KÜLFÖLDI MELEGHÁZASSÁGOKAT BEJEGYZETT ÉLETTÁRSI KAPCSOLATKÉNT

A külföldön kötött azonos neműek közötti házasságokat Magyarországon bejegyzett élettársi kapcsolatként kell elismerni - mondta ki elsőfokú, nem jogerős ítéletében a Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság. A pert egy Belgiumban élő amerikai-magyar leszbikus pár indította, akik ott kötöttek házasságot, de annak hazai anyakönyvezését a magyar hatóságok megtagadták. Képviseletüket a Háttér Társaság ügyvédje látta el.

A Labrisz az alábbiakban röviden összefoglalja az álláspontját abban a vitában, amely a Labrisz honlapján közzétett, a leszbikus helyek megszűnését problematizáló cikk alapján alakult ki.

A Melegség és megismerés program önkéntesképzést tartott 2017 áprilisában Szegeden, a Labrisz Leszbikus Egyesület és a Szimpozion Egyesület trénereivel.
Ez volt az második nem Budapesten tartott tréningünk, 2016 -ban Pécsett volt az első.

Sokan azt mondják, manapság elfogadottabb a homoszexualitás, ennek ellenére egyre erősödő trend, hogy a nehéz küzdelmek árán kivívott leszbikus tereket elveszítjük. San Franciscónak, a világ egyik legjelentősebb LMBT közösségéről ismert városának nincs egyetlen leszbikus szórakozóhelye sem, és New York leszbikus helyei is erőteljesen megfogyatkoztak.

Az Igazságügyi Minisztérium mára meghívott néhány civil szervezetet az elnevezése szerint a „külföldről támogatott szervezetek átláthatóságáról” szóló törvény egyeztetésére. A gesztus komolytalanságát jelzi, hogy a minden szempontból elfogadhatatlan törvényjavaslat parlamenti vitája egy nappal a minisztériumi tárgyalás előtt megkezdődött. A meghívott civil szervezetek álláspontja a találkozó után is változatlan: nem tartják vitaalapnak, így elutasítják a törvényjavaslatot.

Ha rendszerváltást akartok, nemcsak kormányváltást, ahhoz kellenek a nők is. Mi nőként nem fogjuk támogatni, hogy létrejöjjön egy olyan új politikai nemzedék, amely megint az asztal alá söpri a nőügyeket és szexistán viselkedik.

Ne akarjatok nők nélkül forradalmat csinálni!

Nyílt levél

A Budapest Pride Fesztiválon minden évben izgalmas és kihagyhatatlan külső szervezésű programok vesznek részt. Ezek megszervezésére idén is lehetőség nyílik felhívásunk keretein belül. Jelentkezz április 30-ig!

Az idei évtől átalakul a külső szervezésű programok sorsa: az alábbiakban összefoglaljuk neked a legfontosabb tudnivalókat!

A programokat az alábbi űrlapon tudod leadni: https://goo.gl/forms/ulc1D7BjpsZ7exXA3

A Háttér Társaság pályázatot hirdet irodavezetői feladatkör betöltésére.

Feladatkör:

Általános irodai és adminisztrációs feladatok ellátása; jegyzőkönyvek, emlékeztetők vezetése; postai és elektronikus küldemények kezelése; iratok iktatása; beszerzések bonyolítása; rendezvények szervezése; önkéntesek szervezése és nyilvántartása; kapcsolattartás társszervezetekkel; projektmunka támogatása.

Időtartam: 2017. május 1. – 2018. október 31.

Foglalkoztatás jellege: napi 4 óra

Pályázati feltételek:

2017. június 30-án, pénteken este hivatalos megnyitóval veszi kezdetét a tíznapos Budapest Pride Fesztivál. A változatos kulturális és közösségépítő programokat kínáló hét és tetőpontja, a Budapest Pride Felvonulás 2017. július 8-án, szombat délután a szabadságról szól majd - aminél nem fogjuk kevesebbel beérni.