Tagszervezeteink hírei

A gyűlölet-bűncselekmények elleni munkacsoport beszámolója.

2019. október 1-én hatodik alkalommal került sor a GYEM és az Országos Rendőr-főkapitányság közös esettanulmányozására. A találkozón a GYEM szakértőin és a rendőrség képviselőin túl a Legfőbb Ügyészség munkatársa,illetve a Budapest Pride képviselője is részt vett.

A Pest Megyei Kormányhivatalban sikerült kipasszírozni egy olyan büntetést, mely szerint az azonos nemű párokat szerepeltető Sziget Fesztiválos Coca Cola kampány “károsította a fiatalkorúak erkölcsi fejlődését”.

1, Légy büszke Magadra!
Akár már előbújtál, akár még csak tervezed az előbújást, légy büszke magadra! Egy nagy hatású folyamat előtt állsz, amivel feltárod magad a környezeted előtt, és így lehetőséged nyílik a szabad, nyitott életre a számodra fontos emberek előtt is.

Fiú vagy lány? Ez a kérdés hangzik el mindenhol a világon, amikor egy baba megszületik. A legtöbb szülő gondolkodás nélkül válaszol, de előfordul, hogy a válasz erre a kérdésre bonyolultabb. Az interszexualitás gyűjtőnév az emberi test sokféle természetes változatának leírására. Az interszex személyek egyszerre női és férfi, vagy sem egészen női, sem egészen férfi, vagy nem is női, nem is férfi nemi jegyekkel születnek.

Az alábbi Házirend a Budapest Pride által szervezett rendezvényekre érvényes. A Házirend mindig összhangban alkalmazandó a program helyszínének házirendjével (pl: zajkorlátozás, résztvevők életkorára vonatkozó korlátozás, stb.).

A cikk a Társaság a Szabaságjogokért és a Budapest Pride közreműködésével készült a #szivarvanyvaros kampány keretében.

A legfontosabb tudnivalók a választásokról egy videóban Szabó Attilával, a TASZ jogászával.
További infókért látogass a http://valasztasz.hu/ oldalra.

Video of VÁLASZTÁSI INFÓK 2PERCBEN - önkormányzati választási kisokos a TASZ jogászával

Tarlós István 2001-ben került fel az igazán nagy magyar homofób politikusok térképére, amikor a Sziget fesztiválról próbált meg kitiltani minden LMBTQ témájú rendezvényt. Azóta is próbálta megőrizni hírnevét, és bizony sokat tett azért, hogy a budapesti LMBTQ közösség ne érezze magát biztonságban és elfogadva városában. Öszegyűjtöttük nektek Tarlós István pályafutásának homofób mérföldköveit.

2019 február- a Városházán letiltották az LMBTQ civil szervezetek honlapját

A Város Mindenkié csoport idén 9. alkalommal is megszervezi a Lakásmenetet, egy felvonulást a lakhatáshoz való jogért. Az esemény célja, hogy felhívja a figyelmet a mindenkit érintő lakhatási válságra, rámutasson a kormány és az önkormányzatok felelősségére.

A #hangosabbagyűlöletnél kampányban arra kértünk mindenkit, influencereket és “átlagembereket” is, hogy osszák meg saját, gyűlölet-bűncselekményekkel kapcsolatos történetüket a megfelelő hashtaggel, illetve küldjék be ezeket a hangosabbagyuloletnel.hu/monddelteis felületen.