Tagszervezeteink hírei

2019. június 7-10.

Kipihented már a sportnapot? Reméljük, jól érezted magad, és már ég vágy Benned, hogy ismét velünk sportolhass! Örömmel jelentjük: megnyílt a jelentkezés az Atlasz Tavaszi Sporttáborába, Sopronba!

A tábor időpontja: 2019. június 7-10. (péntek-hétfő), a pünkösdi hétvége.
Helyszín: Sopron.

Amit kínálunk:

Április 16-án első alkalommal tartott tárgyalást az Egyenlő Bánásmód Hatóság (EBH) a Főpolgármesteri Hivatal elleni eljárásban, amelyet LMBTQI szervezetek indítottak amiatt, hogy a Hivatal blokkolja honlapjaik elérését a Hivatal számítógépeiről.

A rendőrség nem tud lépést tartani a Budapest Pride fejlődésével?

Hiába az új gyülekezési törvény, amit előremutatónak szántak, a rendőrségnek mégis teret adhat hatalmas visszalépésekre. A BRFK múlt héten korlátozó határozatot hozott azért, hogy a Budapest Pride Felvonulást újra csak teljes lezárás mellett lehessen megtartani. A határozatot a TASZ segítségével támadtuk meg.

Megsértette egy meleg pár tisztességes eljáráshoz való jogát és emberi méltóságát a Somogy Megyei Kormányhivatal. A bejegyzett élettársi kapcsolat létesítéséhez olyan okiratot követelt meg, amelynek beszerzéséhez a pár külföldi tagjának fel kellett volna fednie szexuális irányultságát hazája hatóságai előtt egy olyan országban, ahol a meleg emberek súlyos üldöztetésnek vannak kitéve.

Szerinted ki az a személy Magyarországon, aki a legtöbbet tette a leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű, queer és interszexuális emberekért, valamint az LMBTQI közösségért?

Idén is meghirdetjük a Háttér-díj jelölési felhívását. Nevezd meg azt a személyt, aki szerinted érdemes a díjra! Jelölési határidő: 2019. május 7.

Jelölésedet a hatter [kukac] hatter [pont] hu hivatalos e-mail címünkre várjuk egy rövid indoklás kíséretében, melyben kifejted, hogy miért az adott személyt tartod a legérdemesebbnek a díjra! Jelölted csak magánszemély lehet.

Gyertek csapattal az idei felvonulásra!

A 24. Budapest Pride Felvonuláson szeretnénk újra lehetőséget biztosítani különböző társadalmi, munkahelyi, városi csoportok, szerveződések nagyobb láthatóságának. Bármi is a közös bennetek, csoportként való részvételetekkel másoknak is erőt adhattok, ezzel is hangsúlyozva a felvonulás üzenetét, közösségi erejét.

Ha szeretnél jelentkezni szervezeteddel/csoportoddal, az alábbi űrlapon megteheted:

JELENTKEZÉS

Január óta újult erővel dolgozunk a Pozitív Szemmel projektünkön, aminek legfőbb célja, hogy támogatssuk a HIV-vel élők közösségének létrejöttét.

A magyarországi LMBT+ mozgalom történetének egyik legfontosabb eseménye történt negyedszázada: 1994. április 10-én megalakult a Szivárvány Társulás a Melegek Jogaiért. Az egyesület bejegyzését több jogi fórumon is elutasították, ebből keletkezett a híres Szivárvány-ügy, amely elsőként hívta fel a szélesebb magyar közvélemény figyelmét a hazai lmbt+ közösség problémáira. Jelentős közéleti személyiségek álltak ki az lmbt+ emberek jogai mellett. S ennek az ügynek egyik folyományaként alakult meg 1995. februárban a Háttér Társaság is.

Szoktassuk le a közszereplőket a homofób megnyilvánulásokról. Ha titeket is felháborított Gajdics Ottó nyilatkozata, adományozzatok a Budapest Pride-nak. Az első két nap már több, mint 200 ezer forint összegyűjt! Adj hozzá te is!

Adományozz!

Vagy támogass átutalással:
Szivárvány Misszió Alapítvány
11713005-20375733-00000000

2019-ben újra indul országjáró projektünk. Nyíregyházán, Miskolcon és Kecskeméten találkozhatunk majd tavasszal, és további két városban, Debrecenben és Pécsen támogatunk helyi csoportokat a Budapest Pride Szolidaritási Alap segítségével.