Tagszervezeteink hírei

Szerinted ki az a személy Magyarországon, aki a legtöbbet tette a leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű, queer és interszexuális emberekért, valamint az LMBTQI közösségért?

Idén is meghirdetjük a Háttér-díj jelölési felhívását. Nevezz meg olyan személyt, aki szerinted érdemes a díjra! Jelölési határidő: 2018. május 17.

Jelölésedet a hatter [kukac] hatter [pont] hu hivatalos e-mail címünkre várjuk egy rövid indoklás kíséretében, melyben kifejted, hogy miért az adott személyt tartod a legérdemesebbnek a Háttér-díjra! Jelölted csak magánszemély lehet.

qLit pingpong

Kikapcsolnál péntek este? Gyere le velünk pingpongozni egy órát a BME Sportközpontba! Ha szeretnéd, tanítgatunk kicsit, de a főszerep a játéké! Lehetsz kezdő, haladó vagy profi, jöhetsz egyedül vagy a barátaiddal, biztosan jól fogod magad érezni. Az alagsori Aréna terem csak a miénk ebben az idősávban, 6 asztalon tudunk játszani.

Időpont, jelentkezés

Elkezdődött a 25. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál. Az eseményhez kapcsolódóan összeválogattuk nektek az újabb, LMBTQI-vonatkozású könyvek ajánlóit. Jó böngészést kívánunk!

Susan Faludi: Előhívás. Mindent  apámról
Libri, 2018

A Budapest Pride-ot szervező Szivárvány Misszió Alapítvány közhasznú szervezet, így jogosult adó 1%-os felajánlásokat fogadni. Támogasd munkánkat!

Adószámunk: 18174803-1-41

Minden évben 10 milliárd forint feletti összegek vándorolnak az államkasszába, mert sokan nem rendelkeznek a személyi jövedelemadójuk 1%-áról. Oszd meg ezt az oldalt és a felhívást másokkal is, hogy olyan célokat támogathassanak ezzel az összeggel, amely értékeiket tükrözi, és segíti az LMBTQ emberek jogegyenlőségéért és láthatóságáért folytatott munkát!

Gyere csapattal az idei felvonulásra! A 23. Budapest Pride Felvonuláson szeretnénk újra lehetőséget biztosítani különböző társadalmi csoportok, szerveződések, foglalkozások, városok, stb. nagyobb láthatóságának, hogy másoknak is erőt adjunk ahhoz, hogy hasonlóan cselekedjenek, ezzel hangsúlyozva a felvonulás demonstráló erejét.

Ha szeretnél jelentkezni szervezeteddel, csoportoddal, városoddal, stb., az alábbi űrlapon megteheted!

JELENTKEZÉS

Sportoljunk együtt a pünkösdi hétvégén!

Itt a tavasz, ideje ismét együtt eltölteni egy remek hétvégét, sportolni és szórakozni egy jót. Úgyhogy irány Zágráb, az Atlasz Sporttábor!

A tábor időpontja: 2018. május 18-21. (péntek-hétfő), Pünkösd hétvégéje

Helyszín: Zágráb.

Izgalom: a táborban együtt sportolunk és lazítunk a qSport Zagreb csapatával.

Amit még kínálunk:

Ha járművet szeretnél indítani a felvonuláson, akkor jelentkezz az alábbi űrlapon május 31-ig!

Feltételek, árak:

• Civil szervezet által indított jármű részére a csatlakozási díj 0 Ft.
  • For-profit szervezet által indított jármű részére a csatlakozási díj 500.000 Ft.

Ez az összeg nem tartalmazza a jármű bérlését, díszítését és egyéb költségeit. Az összeget a felvonulással járó költségeinkre fordítjuk.

Jelentkezési határidő: 2018.05.31.

Március 24-én és 25-én egy eseménydús hétvégét töltöttünk Szegeden, a Szegedi LMBT Közösségért Csoport és a Cifra LMBTQ Közösség Kecskemét aktivistáival. A hétvégébe nem csak a közösségi fesztivál tréningjei, de előbújással kapcsolatos anyagok elkészítése is belefért, sőt az Állampolgári Részvétel Hetéhez is készítettünk videókat.

Idén is megrendezzük a Háttér szülinapi buliját - már 23 évesek vagyunk, ennek alkalmából idén LMBTQI kocsmakvízzel, tortával és zenével készülünk!

Gyere, koccintsunk, találkozzunk és beszélgessünk péntek este a Whynotban!

A kocsmakvíz 20 órakor kezdődik, négyfős csapatok jelentkezését várjuk az orszagh [pont] kitti [kukac] hatter [pont] hu email címen legkésőbb április 11. 20 óráig.

A nyeremény egy különleges könyvcsomag lesz, érdemes játszani!
Az eseményen Háttér-ajándéktárgyak megvásárlásával támogathatsz minket.

Az LMBT Egészségtudatosság Hetét 2003-ban rendezték meg először Amerikában. Célja, hogy a közösség tagjai, támogatói, az egészségügyi szolgáltatók közösen felhívják a figyelmet az LMBT emberek és az egész közösség problémáira, valamint az egészségügyben tapasztalható egyenlőtlenségekre. Egész évben elengedhetetlen, hogy az érintettek, a szolgáltatók és a döntéshozók közösen gondolkodjanak a lehetséges megoldásokról, és ezen a héten az egész közösséget erre buzdítjuk.