Tagszervezeteink hírei

Az LMBT Egészségtudatosság Hetét 2003-ban rendezték meg először Amerikában. Célja, hogy a közösség tagjai, támogatói, az egészségügyi szolgáltatók közösen felhívják a figyelmet az LMBT emberek és az egész közösség problémáira, valamint az egészségügyben tapasztalható egyenlőtlenségekre. Egész évben elengedhetetlen, hogy az érintettek, a szolgáltatók és a döntéshozók közösen gondolkodjanak a lehetséges megoldásokról, és ezen a héten az egész közösséget erre buzdítjuk.

Támogass minket adód 1%-ával!

A Budapest Pride-ot szervező Szivárvány Misszió Alapítvány közhasznú szervezet, így idén is nagy szeretettel fogadjuk az adó 1%-os felajánlásodat.

Adószámunk: 18174803-1-41

Az alábbi prezentációban ügyfélkapus és papír alapú instrukcióinkat is megtalálod.

Mi, az állásfoglaláshoz csatlakozó civil szervezetek elutasítjuk a kormány korlátozó és megbélyegző törekvéseit, mert tudjuk, hogy a magyar társadalomnak szüksége van ránk. Olyan ügyekkel foglalkozunk, amikre mások nem fordítanak kellő figyelmet.

A Labrisz Egyesület is csatlakozott a Civil Kollégium által kezdeményezett alábbi állásfoglaláshoz:

A Szimpozion is aláírta az alábbi állásfoglalást. Ha egyetértetek velünk, kérjük segítsetek terjeszteni, például újságíró ismerősök segítségével!

A Háttér Társaság az Európai Bizottság megbízásából a közösségi médiában megjelenő gyűlöletbeszédet monitorozó projektbe kezdett. Önkéntesként te is bekapcsolódhatsz a munkába.

Kérjük, támogassatok minket adományaitokkal vagy az 1%-otok felajánlásával!
Bankszámlánk: 62900184-10002656; adószámunk: 18107171-1-41

Ez azért is fontos, mert az általatok felajánlott összegből tudjuk finanszírozni a Meleg szemmel videoblogunk következő néhány részét, érzékenyítő tréningeket tudunk tartani tanároknak és segítő szakembereknek és részben fedezni a Melegség és megismerés program és a Szimpozion működési költségeit.

Dobd be az 1%-od! Köszönjük, ha felajánlod nekünk adód 1%-át! Támogass minket és segítségeddel tovább tudjuk működtetni programjainkat.

Dobd be az 1%-od!

Köszönjük, ha felajánlod nekünk adód 1%-át!
Támogass minket és segítségeddel tovább tudjuk működtetni programjainkat:

- Leszbikus Identitások Fesztiválja (LIFT)
- Melegség és Megismerés felvilágosító iskolai program
- Gobbi Hilda Filmklub
- Pikk Dáma játékest
- Labrisz-estek
- Labrisz - Archívum

Az Arany Medve-díjas Enyedi Ildikó 10 évvel ezelőtt megnyitotta a 2. LIFT Fesztivált, méghozzá különleges módon, papírrepülőkre írva szövegét (nem is akármilyet), s ezeket a közönség olvasta fel. A megnyitószöveg felidézésével és közzétételével gratulálunk szeretettel a rendezőnek!

Az egyenlő bánásmód megsértése miatt tett panaszt az Egyenlő Bánásmód Hatóságnál az Atlasz LMBTQ Sportegyesület, mivel megítélésük szerint az egyesületet az LMBTQ személyek egyenlősége érdekében végzett tevékenysége miatt érte hátrányos megkülönböztetés. A Hatóság eljárást indított.

Kétnapos képzéseket tartottunk a Baranya, Győr-Moson-Sopron és Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányságon. A képzés fókuszában a homofób és transzfób gyűlölet-bűncselekmények áldozatainak szükségletei álltak.