Tagszervezeteink hírei

Idén már huszonötödjére rendezik meg a Budapest Pride Fesztivált. A jubileumot ünneplő fesztivál fénypontja, a felvonulás 2020. július 4-én, az egy hónapos fesztivált követően a szabadság és az egyenlőség jegyében borítja majd szivárványba Budapest utcáit.

Csatlakozom a facebook eseményhez!

A Budapest Pride Szolidaritási Alapot 2017-ben hozta létre a Szivárvány Misszió Alapítvány azzal a céllal, hogy Budapesten kívüli városokban segítse leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű és queer (LMBTQ) aktivisták, szervezetek közösségépítő programjainak megvalósulását.

2020-ban az Alap a Április 1. és július 12. között Budapesten kívül létrejövő programokra ad támogatást. A teljes kiosztható összeg 600.000 forint.

2020-ban az alap az április 1. és július 12. között Budapesten kívül létrejövő programokra ad támogatást. A teljes kiosztható összeg 600.000 forint. A pályázaton részt vehet minden olyan szervezet és magánszemély, aki Budapesten kívüli városban szeretne programot szervezni.

Hogyan szavazták meg az egyenlő házasságot egy olyan országban, ahol a lakosság majdnem nyolcvan százaléka katolikus? Egy sikeres civil mozgalom története.

2015-ben Írország népszavazást tartott; a kérdés pedig az volt, hogy engedélyezzék-e az azonos neműek házasságát. A válasz pedig: az ír lakosság támogatja azt, hogy ne legyen megkülönböztetés a heteroszexuális és az LMBTQ párok között. Hogyan kampányoltak az ír jogegyenlőségért küzdő szervezetek?

Gyere el 2020. január 18-án és támogasd te is a Budapest Pride-ot!

Célunk, hogy idén még erősebb összefogással lendüljünk neki a Pride hónapnak, ezért egy “felező” támogatói bulira hívunk titeket. Meglepetés vendéggel és 3 DJ-vel várunk az Anker’tben, ahol az idei felvonulás időpontját és a részletes programjainkat is megosztjuk veletek.

Adományjegy: 1500 HUF, amit kizárólag a helyszínen szerezhetsz be és megvásárlásával a Pride éves munkáját támogatod.

Várunk január 18-án 22:00 órától az Anker’tben!

Gyere el 2020. január 18-án és támogasd te is a Budapest Pride-ot!

Várunk január 18-án 22:00 órától az Anker’tben!

A Háttér Társaság pályázatot hirdet
kommunikációs munkatárs
feladatkör betöltésére

Feladatkör:

Kapcsolattartás a sajtóval, sajtóanyagok, cikkek írása; a szervezet honlapjának és közösségi média oldalának frissítése; szervezeti hírlevelek összeállítása; kreatív anyagok elkészítése; közreműködés adománygyűjtési kampányok lebonyolításában, kapcsolattartás az adományozókkal; nyilvános események szervezése; projektek kommunikációs feladatainak ellátása.

Időtartam: 2020. január 20. – 2021. december 31.

Foglalkoztatás jellege: részmunkaidős (napi 6 óra)

A józsefvárosi rendőrkapitány részben helyt adott LMBTQ-szervezetek panaszának. Molnár Gábor alezredes elismerte, hogy beosztottjai hibát követtek el, amikor nem ismerték fel, hogy Budaházy György és tucatnyi társa jogosulatlanul akadályozott meg egy zártkörű rendezvényt. A rendőrség azt viszont már elutasította, hogy késedelmesen értek ki és nem haladéktalanul intézkedtek a homofób bajkeverőkkel szemben.

A Háttér Társaság kampánya arra hívja fel a figyelmet, hogy több száz magyar azonos nemű pár teremt szerető otthont gyermekeinek. Az egyik a Nyugati téren lévő plakátot ma reggelre vörös festékkel kenték le.

“A szivárványcsaládokat bemutató új kampányunkkal kapcsolatban számtalan támogató hozzászólást, emailt és üzenetet kaptunk. Mégis vannak, akiknek még karácsonykor is szúrja a szemét mások boldogsága” - mondta el Dombos Tamás, a Háttér Társaság ügyvivője. “A plakátrongálás kapcsán feljelentést teszünk, és kérjük a plakát cseréjét” - tette hozzá.