Tagszervezeteink hírei

Zavar, hogy tabutéma a melegség az iskolákban?
Tenni szeretnél a fiatalok homofóbiája ellen?
Gyere, és mutasd meg magad, LMBTQ emberként! Legyél élő, pozitív példa iskolai
foglalkozásokon, segítsd munkánkat önkéntesként!
A MELEGSÉG ÉS MEGISMERÉS iskolai program szervezői, a Labrisz és a
Szimpozion Egyesület képzést tart új önkéntesek számára.
Várunk téged,
ha tenni akarsz a homofóbia ellen,
ha iskolai közegben is nyíltan felvállalod LMBTQ önmagad,

A Civil Faluban leszünk a Magyar LMBT Szövetség sátrában 2018. augusztus 11-én, szombaton 12.00-20.00-ig. Találkozhattok a Meleg szemmel stábjával is! ;-)

Az Osloban, május 28. és 31. között megtarott képzés fókuszában maga az Erasmus+ program, a program nyújtott lehetőségek álltak, illetve az, hogy húsz országból érkezett a huszonkilenc különböző LGBTQI aktivista, önkéntes között releváns jövőbeli kapcsolatok épüljenek ki.

A képzés változatos csapatépítő programokkal kezdődött, amelyek lehetővé tették, hogy a résztvevők mind személyes, mind szakmai szinten jól megismerhessék egymást. Természetesen bőséges alkalom nyílt arra is, hogy bemutassuk egymásnak azt a szervezetet, amelyben dolgozunk, amelyet képviselünk.

Sziasztok!

Egyszerre vagyok most nagyon boldog és dühös.

Nagyon boldog azért, mert ma itt lehetek együtt veletek, a 23. Budapest Pride Felvonuláson! Hogy itt vagytok és hogy ilyen sokan eljöttetek! Hogy együtt teszünk a világért, amiben mindannyian szabadon élhetünk, dönthetünk és szerethetünk! Hogy idén először a fesztivál egy teljes hónap volt, Budapesten és 5 vidéki városban közel 100 programmal. Hogy egyre inkább összetartunk, összefogunk, megosztjuk az erőt és együtt bármit képesek vagyunk elérni!

2018/08/12- én keress minket a Szigeten az LMBT Szövetség sátrában. Az idei Sziget Fesztivál szlogenje “Love Revolution”. Hol máshol érezhetnéd át ezt jobban, mint a Budapest Pride társaságában?

A 2018-as évben a Budapest Pride különösen nagy hangsúlyt fektet a coming out fontosságára, annak hatására az LMBTQ emberek és környezetük életében, ugyanis ebben az évben lesz a 30. évfordulója a nemzetközi Coming Out Day megünneplésének.

HR szakembereknek szóló képzésekkel és kollégáknak szóló workshopokat indítunk, hogy így segítsük az LMBTQI emberek munkahelyi befogadását. Az ősszel induló képzésekre már lehet jelentkezni.

Hogyan hozható létre befogadó munkahelyi környezet? Milyen konkrét lépésekkel érhetjük el, hogy ne csak a jogszabályoknak feleljen meg a munkahelyünk, hanem valóban befogadóvá is váljon? Hogyan garantálható az egyenlő bánásmód a munkahelyi környezetben? A Munkáltatók Esélyegyenlőségi Fórumával közös szervezésben tartott programokon erre is fény derül.

Zavar, hogy tabutéma a melegség az iskolákban? Tenni szeretnél a fiatalok homofóbiája ellen? Gyere, és mutasd meg magad, LMBTQ emberként! Legyél élő, pozitív példa iskolai foglalkozásokon, segítsd munkánkat önkéntesként! A MELEGSÉG ÉS MEGISMERÉS iskolai program szervezői, a Labrisz és a Szimpozion Egyesület képzést tart új önkéntesek számára.
Várunk téged, ha tenni akarsz a homofóbia ellen, ha iskolai közegben is nyíltan felvállalod LMBTQ önmagad, vagy segítenél a háttérből a program szervezésével!

Az idei Budapest Pride Fesztivál és Felvonulás hatalmas siker volt. 2018-ban először a fesztivál tíznaposból egy teljes hónapra bővült, több mint 100 programot szerveztek különböző szerezetek és magánszemélyek, ezek közül több vidéki városokban került megrendezésre. A Pride Hónap sikere nekik köszönhető:

Köszönjük a Megnyitó Ceremónia beszédmondóinak és fellépőinek:

A magyar emberek leszbikus, meleg, biszexuális és transznemű embereket érintő kérdésekben elvben egyenlőség- és elfogadáspártiak, de konkrét jogintézmények, mint a házasság és az örökbefogadás kiterjesztését nehezen fogadnák el, ahogy saját LMBTQ hozzátartozóikkal és ismerőseikkel szemben is többségükben elutasítóak. A magyarországi LMBTQ emberek és közösségek számára biztonságosabb, boldogabb és szabadabb élet megteremtéséhez az LMBTQ emberek előbújása mellett következetes, széles körű ismeretterjesztésre van szükség és – egy friss kutatás által is igazolt – kifejezett társadalmi igény.

Kedves Alkotónők!

A Labrisz Leszbikus Egyesület 2018. október 26-28. között rendezi meg a 12. LIFT Fesztivált, „Van, ami összeköt!” szlogennel. Hagyományainkhoz híven idén is pályázatot hirdetünk irodalmi alkotásokra. A fenti hívómondat nyomán várjuk írásaitokat/fordításaitokat, vers vagy rövidpróza műfajokban.
A zsűri által legjobbnak ítélt pályaműveket a fesztivál keretében felolvassuk, és honlapunkon is közzétesszük, szerzőik kisebb ajándékban részesülnek.