Tagszervezeteink hírei

Az Európa Tanács bizottsági jelentése szerint a magyar közbeszéd az utóbbi években egyre idegengyűlölőbbé vált, és a politikai beszéd rendkívül megosztó és ellenséges jelleget öltött, különösen a menekültekkel, menedékkérőkkel és migránsokkal, a muszlimokkal és az LMBTI személyekkel szemben. 

Megjelent az Európa Tanács által létrehozott Rasszizmus és Intolerancia Elleni Európai Bizottság (ECRI) hatodik országelemzése Magyarországról, amely több ponton kitér az LMBTQI emberek hazai helyzetére.  

2023-ban is visszatér a Megosztjuk az erőt! pályázat: május 1 és szeptember 30 között vidéki LMBTQ projektekre adunk támogatást. A pályázaton részt vehet minden olyan civil szervezet, informális csoport és magánszemély, aki Budapesten kívüli településen szeretne LMBTQ projektet megvalósítani.

Ha van pár perced, rengeteget segíthetsz nekünk egy rövid kérdőív kitöltésével.

Kíváncsiak vagyunk, hogyan látjátok a munkánkat. Mennyire jut el hozzátok a Budapest Pride tevékenysége? Mit csinálunk jól, mit csinálunk rosszul, mi kéne még csinálnunk? A válaszaid közvetlenül formálhatják, hogy jövőre milyen programokat szervezünk, milyen ügyekért teszünk.
A Budapest Pride-ot neked csináljuk, és számít a véleményed.
 

Lesújtó látlelet a nők helyzetéről Magyarországon: kiadta újabb szakértői értékelését az ENSZ nőjogi ellenőrző testülete, a CEDAW Bizottság

A Háttér Társaság kétnapos képzést szervez a Gyűlölet-bűncselekmények felismerése és hatékony kezelése címmel. A képzésre olyan szakemberek, aktivisták, hallgatók, vagy más érdeklődők jelentkezését várjuk, akik munkájuk, vagy a mindennapjaik során kapcsolatba kerülhetnek gyűlölet-bűncselekmény áldozatokkal. A képzés olyan ismereteket ad át, amelyek birtokában a résztvevők képesek lesznek felismerni ezen bűncselekményeket, és megfelelően tudják kezelni az áldozatok felmerülő, speciális igényeit is.

Csatlakozz az ország legnagyobb civil fesztiváljához! 

Küldd be programodat a Budapest Pride Közösségi Fesztiválra, mely ismét egy teljes hónapig, 2023. 06. 16-tól 2023. 07. 16-ig fog tartani Budapesten és az ország számos pontján.

Az elmúlt évekhez hasonlóan biztosak vagyunk abban, hogy idén is egy sokszínű és közösségépítő fesztivált fogunk tudni létrehozni, az eddiginél is több, színesebb programmal. Célunk továbbra is az, hogy erőt adjunk a fesztivál alulról szerveződő, közösségformáló erejének.

A Háttér Társaság pályázatot hirdet képzési munkatárs feladatkör betöltésére.

Feladatkör: LMBTQI érzékenyítő képzések, ill. LMBTQI emberekkel kapcsolatba kerülő szakembereknek szóló szakmai továbbképzések anyagának összeállítása, képzési szükségletfelmérések lebonyolítása, képzések szervezése, megtartása, dokumentálása, képzési adatbázisban történő rögzítése, a képzések jogszabályoknak történő megfeleltetése. A képzési programok népszerűsítése. Képzési komponenseket is tartalmazó projektek általános támogatása.

Foglalkoztatás jellege: napi 4 óra

A 28. Budapest Pride Felvonulást július 15-én tartjuk: mindenkit csatlakozásra buzdítunk, aki egy szabad, elfogadó és demokratikus országban szeretne élni. Szlogenünk változatlanul “Vedd vissza a jövőd!”, mely rámutat a társadalomban jelenlévő különböző hatású, ám hasonló gyökerekből táplálkozó és egymást erősítő, rendszerszintű problémákra (rasszizmus, lakhatási válság, ökológiai krízis, a demokráciába vetett hit válsága, homofóbia, transzfóbia és szexizmus), valamint az azokra keresendő megoldási lehetőségekre.

2020. május 29-én hatályba lépett a 2020. évi XXX. törvény, amelynek 33.§-a ellehetetleníti a nem jogi elismerését: azt, hogy egy transz személy kérhesse, hogy irataiban a nemi identitásának megfelelő neme és neve szerepeljen. A törvény sérti a transznemű és interszex személyek alapvető jogait: többek között az emberi méltósághoz és a magánélethez való jogot.

A Háttér Társaság pályázatot hirdet VoIP programozó feladatkör betöltésére.

Feladatkör: Voice over IP alapú hanghívás rendszer programozása a meglévő infrastrukturának megfelelően a Háttér Információs és Lelkisegély Szolgálat elérhetőségének fejlesztése érdekében. A cél egy hiperlink hivatkozás által felépülő online hanghívás, amely a már meglévő és jelenleg is üzemelő VoIP alapú telefon szolgáltatáson keresztül zajlik. 

Foglalkoztatás jellege: vállalkozói szerződés vagy egyszerűsített foglalkoztatás

Bérezés: Bruttó 60.000 Ft