Választások

Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls i18n_book_navigation_set_breadcrumb() függvényben (/chroot/home/lmbtszov/lmbtszovetseg.hu/html/sites/all/modules/i18n_book_navigation/i18n_book_navigation.module 212 sor).

Szövetségünk álláspontja szerint modern demokráciákban a jogi és társadalmi viszonyok alakításának legfontosabb terepe a politikai rendszer, ezért alapvető jelentőségű, hogy a választásokon minél több LMBT ember vegyen részt, és szavazataival alakítsa a választások kimenetelét. A részvétel mellett ugyanakkor az is fontos, hogy a választók tisztában legyenek vele melyik párt milyen álláspontot képvisel az őt leginkább érintő kérdésekben.

A Szövetség ezért:

• kampányokat folytat az LMBT közösség körében, hogy felhívja a figyelmet a választásokon való részvéte fontosságára;
  • megszólítja a politikai pártokat, hogy a választási kampányok során fejtsék ki véleményüket az LMBT embereket érintő kérdésekben;
  • információs bázist működtet, hogy könnyen hozzáférhetővé tegye, mit tettek az egyes pártok és politikus az LMBT emberekért a Parlamentben és a kormányzás más szintjein.