Irány a bíróság!

[wysiwyg_field wf_deltas="0" wf_field="field_image" wf_formatter="custom_formatters_colorbox_inline" wf_settings-igazitas="bal" wf_cache="1514510590" wf_entity_id="282" wf_entity_type="node"]

Magyarországon az LMBTQI embereket a mai napig számos jogszabályi szintű diszkrimináció sújtja. A politikai helyzetből adódóan kevés esély mutatkozik arra, hogy ezen diszkriminatív jogszabályok ellen hazai fórumokon lépjünk fel. A Háttér Társaság ezért úgy döntött, a következő időszakban több diszkriminatív jogi rendelkezés miatt is a strasbourg-i bírósághoz fordul.

Ahhoz, hogy ezen ügyeket nemzetközi fórumok elé vihessék hazai ügyekre és ügyfelekre lesz szükségük, ezért a nyomtatott sajtóban és az interneten megjelenő kampány keretében hívják fel a figyelmet a pereskedés fontosságára, és próbálnak meg olyan személyeket felkutatni, akik vállalkoznának ügyük nemzetközi bírói fórumok elé vitelére. 

Ha Ön:

  • transzszexuális személy, aki nemi átalakító beavatkozásokat szeretne igénybe venni, de nem tudja kifizetni ennek költségét;
  • leszbikus párkapcsolatban él, és szeretnének mesterséges megtermékenyítés révén gyermeket vállalni;
  • azonos nemű pár, akik közösen nevelik egyikük gyermekét, és szeretnének mindketten a gyermek hivatalos szülei lenni;

és szívesen vállalkozna rá, hogy hazai és nemzetközi jogi fórumokon lépjünk fel e diszkriminatív jogszabályok ellen, jelentkezzen a   email címen vagy a (30) 944 0765 telefonszámon. 

Elég volt a hátrányos megkülönböztetésből, irány a bíróság!