Kulcsszavak

Parlament

Még több gyermek nő majd fel állami gondoskodásban és kerül külföldre örökbefogadó szülőkhöz a kormány nemrég benyújtott családellenes javaslatcsomagja miatt – ez ellen szólal fel 11 civil szervezet november 20-án, a Gyermekjogok Világnapján.

Bár a kormány homofób és transzfób hangulatkeltése és törvénymódosítása alkalmas lehet az iskolai dolgozók és más, fiatalokkal foglalkozó szakemberek megfélemlítésére, a közelmúlt tapasztalatai azt mutatják, hogy ők viszont nem hagyják magukat félrevezetni. Jól látják, milyen nagy szükség van megfelelő ismeretekre és támogatásra LMBTQI témákban is.

Keressétek a szakosztályvezetőt a pontos helyszínért!

Vízcsere miatt a Tüske uszoda zárva lesz augusztus 15-ig. Emiatt az úszás "edzések" helyszíne más lesz: a szakosztály tagok által tett javaslatok alapján különböző (nyitott) uszodákba megyünk majd. Ezek önköltséges alkalmak: belépőt kell megvennetek.

Az adott vasárnapi pontos helyszínért és időpontért keresd az úszás szakosztályvezetőt, Matyit! (Pl. a honlap kapcsolat részén lévő űrlappal)

Várhatóan az augusztus 29-ével az edzések visszaállnak a normál kerékvágásba.

Hírtípusa: egyesületi hírek

Fotó: Alicia Peres

KIVILÁGÍTOTTÁK BUDAPESTET AZ LMBTQ JOGOK VÉDELMÉBEN

Az All Out és a Budapest Pride kivilágították Budapestet, és azt üzenik: “Büszke LMBTQ emberek vagyunk. Létezünk, és harcolni fogunk a jogainkért!”

Budapest– 2021. június 24. Tegnap éjjel aktivisták szivárványszínű és magyar zászlókkal világították ki Budapestet, hogy olyan üzenetet küldjenek a magyar kormánynak, amelyet nem lehet figyelmen kívül hagyni: Az LMBTQ emberek is részei a magyar társadalomnak, és ugyanazokat a jogokat érdemlik, mint minden más állampolgár.

A 26. Budapest Pride Felvonulás ismét szabad keretek között, kordonoktól mentesen zajlik. A Felvonulás útvonala: Madách tér- Astoria - Kálvin tér - Fővám tér - Szabadság híd - Szent Gellért rakpart - Döbrentei tér - Tabán. Az alábbi pontok bármelyikén beléphettek, illetve távozhattok is.

Az idén harmadik alkalommal 1 hónapos 26. Budapest Pride Fesztivál záró eseményeként megvalósuló Budapest Pride Felvonulás szlogenjével - “Vedd vissza a jövőd!” - igyekszünk a társadalomban jelenlévő szorongásra és apátiára reagálni. Hiszünk abban, hogy az erre adott legjobb válasz a közösségi cselekvés és erre is buzdítunk mindenkit!