Kulcsszavak

Parlament

Még több gyermek nő majd fel állami gondoskodásban és kerül külföldre örökbefogadó szülőkhöz a kormány nemrég benyújtott családellenes javaslatcsomagja miatt – ez ellen szólal fel 11 civil szervezet november 20-án, a Gyermekjogok Világnapján.

A PATENT új, nemzetközi projektje a cseh proFem jogsegély-szervezet koordinálásával, és a bolgár BGRF (nemi szerepek kutatóközpontja alapítvány) partnerségével zajlik a 2021-es és 2022-es év folyamán. E két évben a három szervezet közös erővel dolgozik majd azon, hogy elősegítse a nemi alapú erőszak áldozatainak teljes körű jogérvényesítését, különös tekintettel a kártérítéshez és sérelemdíjhoz fűződő jogaikra.

A Budapest Pride Felvonulást minden évben kitüntetett figyelemmel kísérik hazánk közismerten homofób és transzfób szélsőjobboldali felforgatói. A Mi Hazánk Mozgalom Párt (MHMP) alelnöke idén egyértelműen deklarálta: céljuk a főbb budapesti közterületek “lefoglalásával” a felvonulás ellehetetlenítése. A Kúria ma született ítéletei azonban egyértelművé tették, hogy ezt a céljukat nem tudták elérni.

Többnapos pünkösdi gyalogtúra

BÜKKI ÁLOM

Pünkösdi gyalogtúra 2021. május 20 – 24.

Figyeljétek a levelezőlistákat

A jogszabályi változások adta lehetőségek figyelembe vételével az egyes szakosztályaink elkezdtek újraindulni. A lehetőségek eltérőek, így az újraindulások is eltérő módon zajlanak. Kérjük, hogy figyeljétek a szakosztályvezettőktől érkező kéréseket, emaileket.

A Háttér Társaság pályázatot hirdet önkénteskoordinátori feladatkör betöltésére.

Feladatkör: