Szabadnem Közéleti Egyesület

Alapítás éve: 
2021
E-mail: 

Szabadnem Közéleti EgyesületEgyesületünk a Szabadnem blog körül aktív emberekből alakult 2021-ben. A metszetszemléletű és közérthető feminizmust akarjuk képviselni, ami a klasszikus feminista témák mellett azok baloldali kötődéseit, vagy akár a feminizmustól független, de számunkra fontos ügyeket is bemutatja, mint például gyermekvédelem, oktatás, társadalmi kérdések.

Rendszereresen szervezünk erőszakmentes kommunikáció tréningeket, mert azt gondoljuk, hogy ez mind a kisebbségek érdekképviseletében, mint a társadalmi együttélésben, egymás megértésében kulcsfontosságú segítséget jelenthet. Az LMBT-csoport tagjai mellett többször tartottunk ilyen alkalmakat kistelepülésen élő pedagógusoknak és szülőknek, köztük a roma kisebbség tagjainak, közmunkásoknak is. Kulcsfontosságúnak tartjuk az egyes társadalmi csoportok közti kapcsolatok építését, a véleménybuborékok átjárhatóbbá tételét, az ellenségképek lebontását.  

Egyesületünk tudatosan törekszik tevékenységének fenntartható szinten tartására, ezért nem tervezünk professzionalizálódni, növekedni. 

A Szabadnem Közéleti Egyesület, mint bejegyzett jogi szervezet szolgál háttérként a be nem jegyzett Prizma Transznemű Közösségnek is.