Tagszervezeteink hírei

2015 óta húzódó ügynek tett pontot a végére a Fővárosi Törvényszék: helyesen járt el az Egyenlő Bánásmód Hatóság, amikor megállapította: hátrányos megkülönböztetést követett el az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Családbarát Ország Nonprofit Közhasznú Kft., amikor megtagadta a Szivárványcsaládokért Alapítvány felvételét a család.hu-ra. A Törvényszék felszólította a felpereseket a diszkrimináció megszüntetésére.

Tennél valamit a magyar LMBTQ közösségért és magadért is, de nem tudod, hogyan? Fontos számodra a Pride és szívesen közelebbről megismernéd a lebonyolításának a folyamatát? Kíváncsi vagy, mit csinálnak az önkéntesek a járművek körül?

Próbáld ki magad te is járműkísérőként! Csatlakozz önkéntesként az 25. Budapest Pride Felvonulásra, és dolgozz együtt egy barátságos csapattal augusztus 22-én!

Nők elleni erőszak

Szeretnél olyan önkéntes lenni, akinek tényleg elengedhetetlen szerepe van abban, hogy a Felvonulás megvalósulhasson? Szeretnél te lenni, aki vigyáz arra, hogy a résztvevők biztonságosan vonulhassanak?

Most itt a lehetőség: a menetkísérést neked találták ki! Csatlakozz önkéntesként az 25. Budapest Pride Felvonulásra, és dolgozz együtt egy barátságos csapattal augusztus 22-én!

Mégis jár a családi pótlék azonos nemű bejegyzett élettársa gyermeke után annak az anyának, akitől korábban ezt Budapest Főváros Kormányhivatala jogellenesen megtagadta. A per elkerülése érdekében a Kormányhivatal saját hatáskörben módosította korábbi határozatát.

Ma koradélután az Amnesty International Magyarország és a Háttér Társaság átadta azt a petíciót az alapvető jogok biztosának, amelyben arra kérjük, a transz emberek jogait sértő törvényt küldje el az Alkotmánybíróságnak, hogy az megvizsgálhassa annak alkotmányosságát.

Kedves ügyfelek és érintettek,

A karantén-helyzet alatt bevezetett pénteki plusz-ügyelet a jogsegély-vonalon a különleges állapot végével megszűnik, de a szokásos szerdai 16:00-18:00 és csütörtöki 10:00-12:00 idősávokban továbbra is elérhetitek jogászainkat a 0670/2202505-ös telefonszámon.

A PATENT Egyesület rendszeresen részt vesz az Igazságügyi Minisztérium nőjogi és gyermekjogi munkacsoportjainak ülésein.

Vegyél részt augusztus 22-én az idei, 25. Budapest Pride Felvonuláson, úgyis, ha egyébként Budapesten kívül élsz!

Számunkra rendkívül fontos, hogy lehetőséget biztosítsunk, az ország különböző pontjain élő társainknak, hogy részt tudjanak venni a Budapest Pride Felvonuláson: 2017-ben 70, 2018-ban 72, tavaly pedig 46 pályázónak fedeztük az útiköltséget és a szállást is a felvonulás hétvégéjére.

Ezért idén is pályázatot hirdetünk, mert szeretnénk, hogy minél többen képviselhessék városukat a Felvonuláson. Itt az idő, hogy közösen visszavegyük a jövőnket!

Úgy érzed, tennél valamit az LMBTQ közösségért? Szeretnél egy igazán fontos feladatot végezni, aminek látható és számszerűsíthető eredménye van? Szeretnél életre szóló élményeket szerezni és új barátságokat kötni?

Ennél megszámolhatóbb már nem is lehetne: legyél te is adománygyűjtő! Csatlakozz önkéntesként az 25. Budapest Pride Felvonulásra, és dolgozz együtt egy barátságos csapattal augusztus 22-én!