Tagszervezeteink hírei

A Háttér Társaság pályázatot hirdet egészségügyi projektmunkatárs feladatkör betöltésére.

Feladatkör:

A Magyar LMBT+ Medicina társasággal együttműködésben végrehajtott Sokszínű Egység: Az LMBTQI egyenlőség érvényesítése a szakmai szervezetek munkájában Magyarországon című kutatási, képzési és tudatosságnövelő projektben az alábbi feladatok ellátása:

Szándékosan próbálja megtéveszteni a választópolgárokat a miniszterelnök

Uszítás helyett valódi gyermekvédelmet követelünk!

Szándékosan próbálja megtéveszteni a választópolgárokat a miniszterelnök

Uszítás helyett valódi gyermekvédelmet követelünk!

A Háttér Társaság pályázatot hirdet

IT munkatárs

feladatkör betöltésére.

Jelenlegi feladatok:

A Helyi szintű fellépés a gyűlölet-bűncselekmények ellen című projektjének zárásaként tartott konferenciát a gyűlölet-bűncselekmények területén aktív civil szervezeteket és szakembereket összefogó Gyűlölet-bűncselekmények Elleni Munkacsoport. A 2021. december 15-én tartott eseménynek az Eötvös Loránd Kutatóhálózat Társadalomtudományi Kutatóközpont Jogtudományi Intézete adott otthont, a rendőrség és az ügyészség is képviseltett magát.

Bejelentette Áder János köztársasági elnök a kormány gyűlöletkeltő, a szexuális és nemi kisebbségeket kiközösítő népszavazásának dátumát, ami a választásokkal egy napon, április 3-án lesz. A civil szervezetek érvénytelen szavazásra buzdítanak minden szavazópolgárt, hogy Magyarországon mindannyian biztonságban és egyenlőségben élhessünk.

Az ünnepek alatti időszakra a Háttér Társaság munkatársai is elvonulnak pihenni - szünetet tartunk, hogy a következő évben újult energiával vethessük magunkat bele jogvédő, segítő és edukációs programjainkba. Ez az év különösen nehéz volt egyesületünk számára: a nyáron elfogadott homofób és transzfób törvénycsomag kapcsán rengeteg, előre nem látott tennivaló szakadt nyakunkba, és minden eddiginél fontosabb volt kiállni a magyar LMBTQI közösségért.

A Háttér Társaság pályázatot hirdet lelki egészség programvezető feladatkör betöltésére.

Feladatkör:
Az egyesület lelki egészség területéhez kapcsolódó szolgáltatásainak (Információs és Lelkisegély Szolgálat, Személyes Segítő Szolgálat) támogatása, együttműködés a szolgáltatások koordinátoraival, önkénteseivel; kapcsolatépítés hazai és nemzetközi szakmai szervezetekkel és oktatási intézményekkel; képzések és előadások tartása; kiadványok összeállítása; lelki egészséggel kapcsolatos projektek tervezése, koordinálása.

Foglalkoztatás jellege: napi 4 óra