Tagszervezeteink hírei

Keresünk LMBT+ témára nyitott tantestestületeket!
Mit tegyek, ha meleg a diákom?
Hogyan segíthetek, ha hozzám fordul segítségért?
Mit tehetek, ha bullyingot, zaklatást tapasztalok iskolában vagy más közösségi térben?
Ki védi meg az LMBT+ tanulókat?

2023.09.21. 19.00 Pécs, 19.00-21.00-ig SzÉF - Szimpozion Érzékenyítő Foglalkozás - Modolo Ákos és Virág Zsolt fogja tartani. Coming out előtt és után. Mit él át az LMBT+ gyerek és mit a szülő? Közös gondolkodás, sok interakcióval... Gyere, el, ha LMBT a gyermeked; gyere, ha érintett vagy LMBT emberként; vagy gyere, ha szövetséges vagy, és a közös gondolkodásra, beszélgetésre nyitott vagy! FB SzÉF foglalkozás

Ha 18-26 éves, nem-cisz és/vagy nem heteró fiatalként szeretnél egy sokszínű, és elfogadó csoportban közösen tanulni önmagad megismeréséről, stresszkezelésről, támogató közösségeid megtalálásáról, és arról, hogyan szeretheted magad jobban, úgy ahogy vagy, akkor neked való az ingyenes, 9 alkalmas online AFFIRM tréningünk! 

Büszkén és örömmel osztjuk meg a hírt, hogy alapító tagunk, Takács Mari megkapta a FLAX Foundation Emma Goldman Snowball Award elismerését 25 éves emberi jogi, feminista tevékenységéért.

A díjat szeptember 8-án vette át a bécsi Institut für die Wissenschaften vom Menschen / Institute for Human Sciences Intézetben. A négy évvel ezelőtt létrehozott díjnak volt már magyar és labriszos díjazottja: Rédai Dorottya, a Labrisz Leszbikus Egyesület ügyvezető elnöke 2020-ban nyerte el. Marit Takács Judit szociológus jelölte a díjra.

 

Budapest: 2023.09.07. 17.00-19.00 A Szimpozion Egyesület 15 hónapon keresztül különböző vendégeket, programokat szervez a LMBT+ személyek szülei találkozóinkra.
Az elsőn 09.07., csütörtökön18.00-tól vendégünk lesz Lévai Barbara transz nő élőkönyv személyesen. Életéről, coming out-járól fogunk beszélgetni Virág Zsolt moderálásával, majd a résztvevő LMBT+ személyek szülei oszthatják meg történeteiket, tapasztalataikat... Olyan szülők jelentkezését várjuk, akiknek gyermeke érintett, LMBT+.
Jelentkezni szerda estig a info(kukac)szimpozion.hu-n lehet telefonszám megadásával.

Budapest: 2023.09.07. 17.00-19.00 A Szimpozion Egyesület 15 hónapon keresztül különböző vendégeket, programokat szervez az LMBT+ személyek szülei találkozóinkra.

Már több mint két évtizede horgonyt vetett a fővárosban. Hol lelkesít, hol megnevettet, vagy éppen a mélybe ránt. Kinek elgondolkodtató, kinek provokatív, kinek esztétikus. De sosem hagy hidegen. Te például miért szereted az ARC közérzeti plakátkiállítást? Legfrissebb podcast epizódunkban az ország leglátogatottabb köztéri kiállításáról beszélgettünk.

 

Idén 23. alkalommal kerül sor a kiállításra a Bikás parkban. Ebből az alkalomból kérdeztük Bakos Gábor főszervezőt, aki Geszti Péterrel és Fatér Barnával alapította az ARC-ot.

 

A Budapest Pride Közösségi Fesztivál és Felvonulást népszerűsítő, az elfogadást és a társadalmi párbeszédet ösztönző kisfilmet a Médiatanács határozata szerint nem lehet társadalmi célú reklámként sugározni, mert az “népszerűsíti a homoszexualitást”, ezért veszélyes a gyerekekre. A határozat ellentmond a tudományos tényeknek, súlyosan homofób és transzfób. A Budapest Pride ezért bíróságon támadja azt.

Közérdekű bejelentéssel fordult a Háttér Társaság az Igazságügyi Minisztériumhoz, amelyben azt javasolják: írja elő jogszabály a külföldön kötött azonos nemű párok közötti házasságok bejegyzett élettársi kapcsolatként történő elismerését. 

“Az ügy jelentősége, hogy magyar bíróság első alkalommal kap lehetőséget, hogy állást foglaljon a nyilvánvalóan diszkriminatív, az Alaptörvény szólás- és művészeti szabadságot biztosító rendelkezéseinek ellentmondó jogszabályról. Bízunk abban, hogy a bíróság az Emberi Jogok Európai Bíróságának gyakorlatával összhangban fellép a tartalom alapú cenzúrával szemben” - mondta Muhi Erika, a Háttér Társaság ügyvédje, a Szivárvány Misszió Alapítvány jogi képviselője.