Tagszervezeteink hírei

Magyarország az elmúlt években “illiberális zarándokhellyé” változott, számos, a “tradicionális értékrendet képviselő” konferencia lelt nálunk “menedékre”. Ezek közös jellemzője, hogy szervezőik és képviselőik ultrakonzervatív, antifeminista, homo- és transzfób személyek,, gyakran vallási fundamentalisták. Már nem először lép fel nálunk a a fenti témákban otthonosan mozgó, The International Federation for Therapeutic and Counselling Choice (IFTCC) sem, ami a reparatív terápiáknak nevezett, rendkívül traumatizáló, “meleggyógyító” lobbi, az átnevelő táborok egyik úttörője és propagálója.

Közzétette 2021-ról szóló éves jelentését a leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű és interszex szervezeteket tömörítő ernyőszervezet, az ILGA-Europe. A magyar jelentés kiemelte a júniusban elfogadott propagandatörvényt, az LMBTQI-ellenes törvények hatásait és a növekvő társadalmi elfogadást.

A Budapest Pride-nál abban hiszünk, hogy az LMBTQ jogegyenlőséget nem egy kampány vagy egy szervezet fogja elérni, hanem rengeteg elhivatott csoport éveken át tartó kreatív és kitartó munkával. Bízunk benne, hogy a 2022-es 27. Budapest Pride Felvonuláson, 2022.07.23-án, a civil falu részeként minden eddiginél több civil szervezetet és informális csoportot ismerhetnek majd meg a résztvevők.

Üzennünk kell, úgy hogy az adriai yachtokon, Marbellán, a stadionok VIP páholyaiban, és a moszkvai eligazításokon is meghallják. Sokan vagyunk és megvédjük egymást! Megtestesítjük mindazt, amit a hatalom képviselői megvetnek, amitől félnek: a szeretetet, a boldogságot, a szabadságot, az összefogást és a kritikus hangot.

Vegyél részt te is a kiválasztásban: nevezd azt a jelöltet, aki szerinted a legtöbbet tette a 2022-es évben az LMBTQI közösségért!

Idén is meghirdetjük a Háttér-díj jelölési felhívását, amelyben arra kérünk benneteket, nevezzétek meg azt az embert, akit a legérdemesebbnek tartotok a Háttér-díjra.

Többnapos nyári gyalogtúra Stájerországban

Totes Gebirge - Salzkammergut (Stájerország)

VándorMások gyalogtúra

2022. június 30-július 3. (csütörtök – vasárnap)

Kedves Barátaim!

Három év szünet után a külföldi túrák is újraindulnak. Visszatérünk 2017-es Dachstein túránk környékére. Szeretettel invitálok mindenkit!

A Házirend hatálya

Az alábbi Házirend a Budapest Pride Fesztivál összes rendezvényére és a Budapest Pride által szervezett progamjára érvényes.

Minden olyan rendezvény a Budapest Pride által szervezett rendezvénynek minősül, amelyet részben vagy teljesen a Budapest Pride szervez, társszervezőként, vagy támogató rendezőként vesz részt annak megvalósításában.

A Házirendet mindig a rendezvény helyszínének házirendjével összhangban kell alkalmazni (ide értve például a zajkorlátozást, résztvevők életkorára vonatkozó korlátozást, járványügyi korlátozást, stb.).

Három rövid szó: megtartjuk a felvonulást! Nagyobb lesz mint az előző volt, több programmal jelentkezünk, mint eddig bármikor, olyan meglepetésekkel és izgalmakkal készülünk, melyektől majd leesik az állatok. Több tízezer ember fog megmozdulni és kiállni az LMBTQ jogokért. Hangosabbak leszünk, erősebbek, a Karmelitából, a Holdról, és még a Szíriuszról is látszani fogunk.

Többnapos tavaszvégi gyalogtúra

VÉRT NÉLKÜL

A VÉRTESBE

Tavaszvégi gyalogtúra 2022. május 26 – 29.