Tagszervezeteink hírei

Már több mint 10 ezren írták alá Magyarországon azt Kozma Ákosnak szóló petíciót, amely arra kéri az alapvető jogok biztosát, hogy éljen az Alaptörvényben biztosított jogával, és forduljon az Alkotmánybírósághoz a transznemű emberek jogait súlyosan sértő módosítások miatt.

fotó: ajbh.hu

Már több mint 10 ezren írták alá Magyarországon azt a Kozma Ákosnak szóló petíciót, amely arra kéri az alapvető jogok biztosát, hogy éljen az Alaptörvényben biztosított jogával, és forduljon az Alkotmánybírósághoz a transznemű emberek jogait súlyosan sértő módosítások miatt.

Már több, mint 10 ezren írták alá Magyarországon azt a Kozma Ákosnak szóló petíciót, amely arra kéri az alapvető jogok biztosát, hogy éljen az Alaptörvényben biztosított jogával, és forduljon az Alkotmánybírósághoz a transznemű emberek jogait súlyosan sértő módosítások miatt.

Ahogy a korábbi években, idén is szeretnénk, hogy minél több informális csoport, civil szervezet, baráti társaság, vidéki város és település, munkahelyi szerveződés, társadalmi csoport jelenjen meg logójával, molinójával, hogy képviselje szervezetét, csoportját a Felvonuláson.

Most te is tehetsz a transzneműek jogaiért, csatlakozz a levélró kampányunkhoz, amihez az első 3 nap alatt 7,000-en csatlakoztak!

Az Amnesty International-lel, a Háttér Társasággal és a Prizma Transznemű Közösséggel együtt levélíró kampányt indítottunk. A célunk, hogy Kozma Ákos Alapvető Jogok Biztosa küldje az Alkotmánybíróság elé a 33-as paragrafust tartalmazó salátatörvényt.

Kattints ide és írd alá a Kozma Ákos Ombudsmannak írt levelünket: https://www.amnesty.hu/eset/transz-jogok

fotó: parlament.hu

Ádert nem zavarja az emberi jogok megsértése, aláírta a transzneműek nemének jogi elismerését ellehetetlenítő törvényt

Aláírta Áder János köztársasági elnök a transzneműek nemének jogi elismerését ellehetetlenítő törvényt. Hiába sérti ez a transzneműek és interszex emberek alkotmányos alapjogait, a köztársasági elnök így őrködik az “államszervezet demokratikus működése felett.”

A kialakult koronavírus-járvány gazdasági és társadalmi hatásai mindenkit érintenek a világon, azonban nemzetközi felmérések azt is igazolják, hogy bár látszólag „mind együtt vagyunk ebben”, a helyzet valójában egyáltalán nem ugyanúgy érint mindenkit. Különböző kisebbségi csoportok másképp élik meg a járvány következményeit, a már eleve sérülékeny csoportok pedig még nehezebb helyzetbe kerültek.