Tagszervezeteink hírei

2022-ben negyedik alkalommal tudtuk egy hónaposra szervezni a fesztivált, idén 62 programmal, és újra rekordszámban, 35.000 résztvevővel vonultunk fel július 23-án. A fesztivál és a felvonulás teljes költsége 13.123.603,- forint volt, ennek részleteit alább találjátok.

A Budapest Pride Fesztivál egy hónapos rendezvénysorozata összesen 1.784.154,- forintba került, mely az alábbiak szerint oszlott meg:

Barcsa-Turner Gábor, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom nevű szélsőjobboldali csoport társelnökével szemben emelt vádat az ügyészség, amiért 2019. október 23-ára olyan rendezvényt hirdettek meg a közösségi médiában, aminek a programjai között szivárványos zászló égetése is szerepelt.

A 27. Budapest Pride Felvonulás útvonalát már hónapok óta ismeritek, persze mindig érdemes felidézni, átismételni: a Dráva utca - Carl Lutz rakpart sarkán gyülekezünk július 23-án 14.00 órától, majd szervező kollégánk, Hegedűs Máté jelére megindulunk 15.00 órakor a rakparton dél felé. Elérjük majd a Margit hidat, áthaladunk alatta, aztán tovább menetelünk az id. Antall József rakparton. Érintjük a Parlamentet is, és szinte egyből felkanyarodunk a Széchenyi rakpartra, onnan a Zoltán utcára, ahonnan már látszani és hallatszani fog a végállomás, a Szabadság tér.

A Budapest Pride-nál hiszünk abban, hogy az LMBTQ jogegyenlőséget nem egy kampány vagy egy szervezet fogja elérni, hanem rengeteg elhivatott csoport folyamatos és kitartó munkájának eredménye. Az illiberális gyakorlatnak megfelelően, a civil szervezeteket, független csoportokat a kormány hosszú évek óta próbálja minden eszközzel ellehetetleníteni, a rendkívüli jogalkotástól kezdve az állandó, hamis, uszító és lejárató kampányokig. Ez a munka így rendkívül fontos, ugyanakkor különösen nehéz és emberpróbáló is.

Ahogy minden évben, úgy idén is találkozhattok csoportokkal és civil szervezetekkel a 27. Budapest Pride Felvonuláson! Vidéki városok LMBTQ szervezetei, jogvédő szervezetek, egyesületek, vállalatok, pártok és sok egyéb civil szervezet, akik mind ott lesznek a tömegben! Gyertek el idén is, csatlakozzatok a felvonuláson velünk ünneplő csoportokhoz! Sok szeretettel vár titeket:

A menet elején a Pride Kamionon Steiner Kristóf és Nimi zenél, őket az Egyes Számú Zászló Osztó Kerékpárunk követi. A Techno Műhely repertoárjába a soundcloud-on is belehallgathattok, de élőben is várnak titeket a harmadik helyen! Semmiképpen ne hagyjátok ki a Tilos Rádió autóját sem! A Momentum Mozgalom tehergépjárműve tavaly is népszerű volt a tánczene kedvelőinek körében, idén ismét eljönnek, hogy felpörgessenek benneteket!

A tavalyihoz képest közel 30%-kal többen, rekordszámú, 54 nagykövetség és kulturális intézet állt ki a 27. Budapest Pride Felvonulás mellett, és biztosítottak támogatásukról. Olyan országokból is kaptunk támogatást, ahonnan eddig még soha!

Mikor, hol, kikkel, hova, de mikor, de hol? Fontos és gyakran előforduló kérdések: eljött az idő, hogy mindenre választ kapjatok, hiszen már két hét sincs hátra Magyarország legnagyobb, legjobb, legkedvesebb, legszebb, legnyitottabb eseményéig, a 27. Budapest Pride Felvonulásig!

Az általános információk:

A Budapest Pride szervezőinek legfőbb célja, hogy az eseményeink mindenki számára biztonságosak legyenek és kellemes kikapcsolódást nyújtsanak. A felvonulás az egyik legnyitottabb, legbefogadóbb esemény az országban, ahol mindenki önmaga lehet, biztonságban, nyugodt körülmények között. Ehhez azonban az együttműködésetekre is szükség van.

“Amit soha nem fognak tudni elvenni tőlünk, az a segítőkészség, az odaadás és a szeretet” (Tuza Tóbiás)