Tagszervezeteink hírei

Az MTV már korábban bejelentette, hogy a hosszú várakozás után végre Budapestre érkező show kiáll az LMBTQ közösség, és az alapvető emberi jogok mellett is. Ezek a jogok a legkevésbé sincsenek összhangban az LMBTQ közösség ellen is évek óta gyűlöletet szító, homo- és transzfób propagandatörvényt is kidolgozó Fidesz nézeteivel.

Szervezőnk, Filó Manyi

Szeptemberben egy előadás keretein belül beszéltünk iskolapszichológusokkal, gyógypedagógusokkal és gyermekekkel foglalkozó szakemberekkel arról, hogy miért elengedhetetlen és milyen eszközökkel tudják támogatni a hozzájuk forduló diákokat a nyáron elfogadott homofób és transzfób propagandatörvény árnyékában.

Az előadást követő sok kérdés és visszajelzés mentén úgy láttuk, hogy igény van egy közérthető jogi kisokos létrehozására, ami körbejárja ezt a helyzetet.

2020-ban a koronavírus miatt sajnos be kellett érnünk egy tíznapos rendezvénysorozattal és online felvonulással, azonban idén ismét egy hónaposra tudtuk szervezni a fesztivált 82 programmal, és újra személyesen vonulhattunk fel július 24-én, több mint 35.000 résztvevővel, közben pedig csak egyszer kellett változtatnunk a tervezett dátumokon. A teljes költsége idén 11.102.123,- forint volt, ennek részleteit alább találjátok.

A Budapest Pride Fesztivál egy hónapos rendezvénysorozata összesen 4.974.185,- forintba került, mely az alábbiak szerint oszlott meg:

Vedd vissza a jövőd - Vedd vissza a közösséged!

Jelentkezz a Budapest Pride Szabadegyetemre és tanulj szervezőinktől, meghívott vendégeinktől. Legyél te is aktív tagja az LMBTQ közösségnek!

Pályázd meg a 35 férőhely egyikét a lenti űrlap kitöltésével, hogy 2021. november 27-28-án te is részt vehess Magyarország egyik legmenőbb és legszabadabb egyetemének első szemeszterében. Ne aggódj, itt nem kell krediteket gyűjteni, csak magadba szívni minden tudást!

Ezekkel a témákkal készülünk neked:

(fotó: Csoszó Gabriella)

A 26. Budapest Pride Fesztivál június 25 és július 25 között 82 programmal és az eddigi legnagyobb részvétellel, 35.000 felvonuló csatlakozásával megvalósult Budapest Pride Felvonulással zajlott. Ezúton szeretnénk kifejezni hálánkat és megköszönni mindazoknak, akik jelenlétükkel, munkájukkal, anyagi vagy egyéb támogatásukkal járultak hozzá a fesztiválhoz.

Ne maradj le semmiről, tarts velünk jövőre is! Értesülj a legfontosabb infókról, iratkozz fel most a hírlevelünkre:

(Fotó: Csömör Nóri)

Még véget sem ért ez az évad, de mi már készülődünk a következőre! Az alábbiakban az előző idény nagyobb projektjeiről olvashatsz egy kis ízelítőt. Az összefoglaló segíthet abban, hogy olyan projektet, vagy alprojektet válassz, amiben vannak olyan feladatok, amiket szívesen csinálsz.

FELVONULÁS

A 26. Budapest Pride Fesztivál idén újra egy hónapon át tartott, a felvonulás pedig 35.000 embert mozgatott meg. A jelenlegi emberi jogi krízisben, amikor a kormány teljes arzenáljával, médiájával és törvényeivel próbálja öncenzúrára és bújkálásra kényszeríteni az LMBTQ embereket és támogatóikat, megfélelmíteni őket, és másodrendű állampolgárokká silányítani a közösséget, óriási szükség van a támogatásra és a kiállásra. Ebben a munkában bárki részt vehet, akinek van heti néhány szabad órája önkéntesmunkára: csak együtt, közösen fellépve tudjuk felemelni a hangunkat az elnyomás ellen!

A Budapest Pride szervezőinek közleménye.

Fotó: Bán Melinda

Sziasztok,
A Prizma transznemű közösségtől vagyok itt.
Vagyis transznemű vagyok. Magyarul és röviden buzi. Érdekes módon akkor is buzi, ha egy hibátlan heteró kapcsolatban vagyok egy férfival. Sőt, még ez a heteró férfi is buzi lesz.
Mint látható, nekünk buziknak varázserőnk van. Erre a varázserőre még visszatérünk.

Most először is egy gondolatkísérletre hívlak benneteket,

aztán hadsereget szervezünk,

majd rátérünk a konkrét tennivalókra.