Tagszervezeteink hírei

Öt eseményt szervezünk a Budapest Pride Fesztivál hetére, amiken a közösen építendő jövőnkről fogunk beszélgetni. “Vedd vissza a jövőd!” - szól az idei fesztiválunk szlogenje, amin egy héten keresztül, augusztus 14-23. között várunk titeket programokkal. Harminchét programunk lesz egy hét alatt, ebből ötöt, a Pride Academy sorozatot mi szervezünk, az eredetileg a Felvonulásnak fenntartott napon pedig alternatív eseményekkel várunk majd titeket.

“Természetesen nem fogunk húszezer embert egy helyre csődíteni. A környező országokban és a hazánkban növekvő esetszámokhoz nekünk is igazodnunk kell, hiszen a fő célunk mindig is az volt, hogy a Felvonulás szabadon és biztonságosan valósuljon meg - kordonok nélkül, előtérbe helyezve a közösségi és a civil összefogást, erősítve az alulról szerveződő mozgalmakat és az érdekérvényesítést, garantálva a résztvevők biztonságát." - nyilatkozta Majercsik Johanna, a Budapest Pride sajtószóvivője.

Jók a kommunikációs készségeid, esetleg még angolul is beszélsz? Olyan önkéntes pozíciót keresel, amiben emberekkel kell foglalkoznod? Abban vagy a legjobb, hogy embereket ismerj fel, szólíts meg és igazíts el?

Segíts te is a különböző helyekről érkezők körül (nagykövetségek, vidékiek, regisztrált csoportok) és legyél személykísérő! Csatlakozz önkéntesként az 25. Budapest Pride Felvonulásra, és dolgozz együtt egy barátságos csapattal augusztus 22-én!

A személykísérőket keresünk a Felvonulás napján különböző helyszínekre:

A Budapest Pride Felvonulás, amit idén 25. alkalommal rendezünk meg, szervezetünk legnagyobb láthatóságú és egyben legnagyobb költségvetésű eseménye, ahol az LMBTQ közösség és támogatóik kiállásukkal közösen tesznek egy szabadabb jövőért. A kialakult vírushelyzet miatt különösen nagy szükségünk van a Te segítségedre, hogy tudjunk járművet indítani, felszerelést adni az önkénteseinknek és biztosítani a menetet. Csak így nyerhetnek értelmet az erőfeszítéseink: az egész éves előkészületek és a 300 önkéntes kitartó munkája, melyek ebben a kétségekkel teli időszakban sem álltak meg.

Neked is az a kedvenc részed a felvonuláson, amikor mind megérkezünk a végén, és mint egy nagy-NAGY CSALÁD csapunk egy “pikniket”? Hallgatjuk a felszólalókat, beszélgetünk a barátainkkal, nevetgélünk, körülnézünk a civil faluban, új barátokat szerzünk.

Segíts, hogy idén is jó hangulatú és tartalmas legyen a Felvonulás: legyél programsegítő! Csatlakozz önkéntesként az 25. Budapest Pride Felvonulásra, és dolgozz együtt egy barátságos csapattal augusztus 22-én!

Tennél valamit a magyar LMBTQ közösségért és magadért is, de nem tudod, hogyan? Fontos számodra a Pride és szívesen közelebbről megismernéd a lebonyolításának a folyamatát? Kíváncsi vagy, mit csinálnak az önkéntesek a járművek körül?

Próbáld ki magad te is járműkísérőként! Csatlakozz önkéntesként az 25. Budapest Pride Felvonulásra, és dolgozz együtt egy barátságos csapattal augusztus 22-én!

Szeretnél olyan önkéntes lenni, akinek tényleg elengedhetetlen szerepe van abban, hogy a Felvonulás megvalósulhasson? Szeretnél te lenni, aki vigyáz arra, hogy a résztvevők biztonságosan vonulhassanak?

Most itt a lehetőség: a menetkísérést neked találták ki! Csatlakozz önkéntesként az 25. Budapest Pride Felvonulásra, és dolgozz együtt egy barátságos csapattal augusztus 22-én!

Vegyél részt augusztus 22-én az idei, 25. Budapest Pride Felvonuláson, úgyis, ha egyébként Budapesten kívül élsz!

Számunkra rendkívül fontos, hogy lehetőséget biztosítsunk, az ország különböző pontjain élő társainknak, hogy részt tudjanak venni a Budapest Pride Felvonuláson: 2017-ben 70, 2018-ban 72, tavaly pedig 46 pályázónak fedeztük az útiköltséget és a szállást is a felvonulás hétvégéjére.

Ezért idén is pályázatot hirdetünk, mert szeretnénk, hogy minél többen képviselhessék városukat a Felvonuláson. Itt az idő, hogy közösen visszavegyük a jövőnket!

Úgy érzed, tennél valamit az LMBTQ közösségért? Szeretnél egy igazán fontos feladatot végezni, aminek látható és számszerűsíthető eredménye van? Szeretnél életre szóló élményeket szerezni és új barátságokat kötni?

Ennél megszámolhatóbb már nem is lehetne: legyél te is adománygyűjtő! Csatlakozz önkéntesként az 25. Budapest Pride Felvonulásra, és dolgozz együtt egy barátságos csapattal augusztus 22-én!

Szívesen lennél részese egy befogadó és sokszínű közösségnek és támogatnál egy jó ügyet? Ne várj tovább, csatlakozz önkéntesként a Fesztiválra! Önkéntesmunkáddal beleadhatsz abba, hogy az idei Fesztivál is felejthetetlen legyen, és életre szóló élményeket szerezhetsz.

Az alábbiakban összegyűjtöttük, hogy milyen szerepekben segíthettek, hogy idén is egy változatos, sokszínű Fesztivált valósíthassunk meg!