Tagszervezeteink hírei

interjús kutatási

Feladatkör:

15 félig strukturált kutatási interjú elkészítése különböző ideológiai hátterű emberekkel a társadalmi nemek, „genderideológia” témájában. Részvétel a félig strukturált interjúk kérdéssorának kidolgozásában. Az interjúalanyok felkutatása, interjúk szervezése, felvétele. Szó szerinti leirat és összefoglaló készítése a hangfelvétel alapján.

Időtartam: 2021. január 25. – 2021. március 12.

Díjazás: bruttó 460.000 Ft

interjús kutatási

Feladatkör:

Időtartam: 2021. január 25. – 2021. március 12.

Díjazás: bruttó 460.000 Ft

Pályázati feltételek:

A Háttér Társaság pályázatot hirdet médiaelemzési kutatási feladat elvégzésére.

médiaelemzési kutatási

Feladatkör:

A Háttér Társaság pályázatot hirdet HIV/AIDS projektkoordinátor feladatkör betöltésére.

Feladatkör:

Az egyesület HIV/AIDS területén végzett munkájának koordinálása; nemzetközi és hazai kapcsolatépítés és -tartás HIV/AIDS területén dolgozó szakemberekkel, szervezetekkel és donorokkal; közösségi alkalmak megszervezése; kutatások lebonyolítása; kiadványok összeállítása.

Időtartam: 2021. február 1. - 2021. december 31.

Foglalkoztatás jellege: napi 4 óra

Pályázati feltételek:

A Háttér Társaság pályázatot hirdet HIV/AIDS programvezetői feladatkör betöltésére.

Feladatkör:

Időtartam: 2021. február 1. - 2021. december 31.

Foglalkoztatás jellege: napi 4 óra

Pályázati feltételek:

Hét éves jogvita végére tett pontot az Alkotmánybíróság. Kimondta: a bejegyzett élettársi kapcsolat és a házasság egyenértékűségét kimondó ún. általános utalószabály miatt nem teremt alkotmányellenes helyzetet, hogy a Ptk. a közeli hozzátartozó fogalmában nem nevesíti a bejegyzett élettársi kapcsolatot.

A Háttér Társaság pályázatot hirdet kommunikációs asszisztens munkatárs feladatkör betöltésére.

Feladatkör:

A szervezet honlapjának és közösségi média oldalainak frissítése és kezelése; kreatív anyagok elkészítése; kapcsolattartás a sajtóval; közreműködés adománygyűjtési kampányok lebonyolításában, kapcsolattartás az adományozókkal; nyilvános események szervezése; projektek kommunikációs feladatainak ellátása.

Időtartam: 2021. január 23. – 2021. december 31.

Foglalkoztatás jellege: részmunkaidős (napi 4 óra)

Pályázati feltételek:

Hiába derült fény arra, hogy a Fidesz egyik egykori alapítóatyja brüsszeli orgiákon múlatja idejét a járványhelyzet csúcsán, volt pártja ugyanúgy megszavazta azokat a módosításokat, amelyek az LMBTQI emberek életét fogják nehezíteni. A konzervatív képviselők megtapsolták az alaptörvénymódosítás megszavazását, ezzel saját vállukat megveregetve.

10 civil szervezet közös levélben fordult Kozma Ákos ombudsmanhoz, amelyben arra kérik, hogy haladéktalanul álljon ki a kormány törvénymódosítási javaslatai által hátrányosan érintettek, köztük a gyermekek és az LMBTQI emberek alapvető jogaiért. Ha Kozma Ákos ebben az ügyben is néma marad, az nemcsak tovább erősíti a kiszolgáltatott társadalmi csoportok megbélyegzését, de azt az üzenetet is közvetíti számukra, hogy az alapvető jogaik védelméért felelős személyt nem érdekli a jogaik sérelme.