Tagszervezeteink hírei

Szívesen dolgoznál jó ügyekért, és szereznél tapasztalatot Magyarország legnagyobb LMBTQI szervezeténél? Akkor jelentkezz hozzánk kommunikációs munkatársnak!

kommunikációs munkatárs

egészségügyi projektmunkatárs

Feladatkör:

A Magyar LMBT+ Medicina társasággal együttműködésben végrehajtott Sokszínű Egység: Az LMBTQI egyenlőség érvényesítése a szakmai szervezetek munkájában Magyarországon című kutatási, képzési és tudatosságnövelő projektben az alábbi feladatok ellátása:

Az Európai Bizottság szeretné jobban megérteni az interszex személyek* társadalmi-gazdasági helyzetét, valamint az interszex személyeket befogadó jogi, orvosi és más szakterületi szabályozás és a jóllétük közötti összefüggéseket, és ehhez az Ön segítségét kéri!

Bízunk benne, hogy sikerül feltárni a felnőtté válással kapcsolatos élményeket, valamint többek között az egészségügyi rendszerben, az oktatásban, a munka világában és az időskor folyamán szerzett tapasztalatokat.

Amennyiben szeretne részt venni a kutatásban, két módon is megteheti ezt:

Óriási megtiszteltetés érte a kormány homofób és transzfób propaganda-népszavazását megbuktató civil szervezeteket: közös kampányukkal az egyik legrangosabb nemzetközi emberi jogi elismerés, a Václav Havel-díj döntősei közé jutottak.

Az elismerés a koalíciót alkotó civilek mellett annak a több mint 1,7 millió embernek is szól, akik az április 3-i kirekesztő népszavazáson érvénytelenül szavaztak és kiálltak a mindenki számára biztonságos és egyenlő Magyarország mellett.

A Budapest Pride Felvonulás hagyományosan beszédekkel, zenés performanszokkal zárul. Idén sem volt ez másképp, azonban a színpadhoz beszökött Budaházy Edda férje. A 42 fokban usánkát viselő férfi nagyban hadonászott a tabletjével, amin folyamatosan rögzítette ámokfutását, közben homofób szitokszavakkal becsmérelte a jelenlévőket. Amikor Molnár Áron, a noÁr mozgalom alapítója, odalépett hozzá, hogy kikísérje, a férfi megfogta a fenekét.

A Miniszterelnökség nem volt hajlandó kiadni, hogy 2021.  márciusi megkeresése nyomán milyen válaszok érkeztek az önkormányzatoktól az LMBTQI vonatkozású információk terjesztésének és népszerűsítésének helyi korlátozása kapcsán. A Háttér Társaság a TASZ közreműködésével indított pert a Miniszterelnökséggel szemben, a Fővárosi Törvényszék az adatok kiadására kötelezte a Gulyás vezette minisztériumot.

közösségi média promóter

Feladatkör:

2022 őszén is elindítja telefonos, chates és e-mailes lelki segítő képzését a Háttér Információs és Lelkisegély Szolgálat.

Mit csinál a Háttér Információs és Lelkisegély Szolgálat?

LMBTQI (leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű, queer és interszex) emberek és hozzátartozóik mentális jólétét kívánjuk elősegíteni segítő beszélgetés és információ nyújtásával. Emellett nyitottak vagyunk nem LMBTQI emberek megkereséseire is.

2022. május 24-27. között Budapesten tartotta öt évente esedékes kongresszusát az Európai Közlekedési Dolgozók Szövetsége. A kongresszus kiemelt témái között szerepelt a sokszínű és befogadó munkahelyek megteremtésének szükségessége.

adat- és interjúelemzési

feladat elvégzésére.

Feladatkör:

A magyar orvostársadalom LMBTQI emberekhez való viszonyulásáról szóló 15 oldalas kutatási jelentés elkészítése, szerkezeti sablont követve, készen kapott adatbázisok és legépelt interjúk alapján. A kutatás legfontosabb eredményeinek összefoglalása, kontextusba helyezése. A meglepő, nem várt eredmények kiemelése. A szervezet stratégiai szempontjából különösen releváns megállapítások kiemelése.