Tagszervezeteink hírei

Zavar, hogy tabutéma a melegség az iskolákban?
Tenni szeretnél a fiatalokért és a kormány homofóbiája ellen?
Gyere, és mutasd meg magad, LMBTQ emberként! Legyél élő, pozitív példa iskolai és felnőtt
foglalkozásokon, segítsd munkánkat önkéntesként!
Vagy önkéntesként segíts, hogy meghívjanak minket egyetemekre, cégekhez, szülői közösségekbe!
A MELEGSÉG ÉS MEGISMERÉS iskolai program szervezői, a Labrisz és a
Szimpozion Egyesület képzést tart új önkéntesek számára.

Találkozzunk 15:00-kor a Móricz Zsigmond körtér és Váli utca sarkánál! Ezután elsétálunk és közösen megtekintjük az ARC plakátkiállítást. Végül igény szerint beülhetünk egy vendéglátóipari egységbe.

Bővebben az ARC plakátkiállításról:

Felvonultunk Pécsett!
Történelmet írtunk, hogy részesei lehettünk az első magyar, vidéki LMBT+felvonulásnak!
Elkészült a beszámolónk a Meleg szemmelben! Ha tetszik, osszátok, terjesszétek! ;-)

Történelmet írunk, hogy részesei lehetünk az első magyar, vidéki LMBT+felvonulásnak! Gyere te is!
Ha kiállnál magadért, a társaidért vagy az LMBT+ emberekért; ha már eleged van a másodrendű polgárként kezelésből; ha nem akarsz többet bujkálni; ha kikéred magadnak hogy lepedofiloznak, ha szebb, jobb világot akarsz itthon magad körül; vagy egyszerűen jó társaságra vágysz: gyere velünk, és vonuljunk föl együtt! Csak azért is!  “Bárhol Szabad!” Találkozzunk Pécsett 15 órakor a Kossuth téren!

Az esemény a Freedom of My Identity Emberi Jogi Fesztivál része.
18 órától a beszélgetés résztvevője Modolo Ákos lesz, aki vidéki származású LMBT-keresztényként mesél a saját személyes történetéről, a magyar LMBT-keresztény csoportokról és a magyar LMBT-keresztény aktivizmusról Virág Zsolt moderálásával.

Július 17-én szombaton gyertek el és hozzátok el szülőtöket, testvéreteket az a Bálint Házba (Budapest, Révay u. 16, 1065), amit a Szimpozion is szervez! És/vagy segítsetek hírét vinni az eseménynek, megosztani pl. a FB-on! ;-)
Előadónk lesz, - többek között -, Perintfalvi Rita -a  pedofíliáról; Pogány Anikó - az erőszakmentes kommunikációról, és Oláh Ibolya is vendégünk lesz! ;-)

Több tanár polgári engedetlenséget hirdetett a 06.15-én elfogadott, homofób módosítókkal teletűzdelt pedofiltörvény ellen.

Az Amnesty International Magyarország, a Budapest Pride, a Háttér Társaság, a Labrisz Leszbikus Egyesület, az LMBTQI személyek szülei és támogatói csoport, a Magyar Aszexuális Közösség, a Magyar LMBT Szövetség, a Prizma Transznemű Közösség, a Szimpozion Egyesület, a Szivárványcsaládokért Alapítvány, és a Társaság a Szabadságokért (TASZ) nyílt levele a magyar országgyűlési képviselőkhöz.

157 igen és 1 nem szavazat mellett (utóbbi a független Székely Sándoré) a magyar Országgyűlés elfogadta az úgynevezett pedofiltörvényt, amelyhez 5 nappal korábban kormánypárti képviselők homofób és transzellenes módosításokat csatoltak. A módosítások ellen előző este a Kossuth Lajos téren tízezren tüntettek, az online petíció pedig több, mint százezer aláírásnál tart.

2020 margójára