Tagszervezeteink hírei

Hiszel az értelmes párbeszédek erejében? Van bátorságod megmutatni magad LMBT+ személyként? Akarsz segíteni a fiatalokkal foglalkozó szakembereknek és gyermekeket nevelő szülőknek valamint munkavállalóknak az LMBT+ témával kapcsolatos tudásuk, felkészültségük bővítésében, tévhiteik, félelmeik oszlatásában?
Ha válaszod: igen, igen, igen, akkor várunk a Labrisz és Szimpozion Melegség és megismerés megújuló programjának önkéntescsapatába.
Jelentkezz 20 órás budapesti képzésünkre, amelyet október 7-9 között tartunk!

A Civil Faluban lesz mindig Szimpozion önkéntes a Magyar LMBT Szövetség sátrában 2022. augusztus 10-15 között, 12.00-20.00-ig. Találkozhattok a Melegség megismerés program több foglalkozástartójával és a Meleg szemmel vblog több szereplőjével is! ;-)

Itt a nyár, és rég nem találkoztunk, úgyhogy kellemes hűsölésre, melegedésre (vagy ki mit szeretne) hívunk titeket a Margit sziget fái alá. Hagyományteremtő módon ismét együtt a Bp Bi-tangok & Barátaik és a Szimpozion, hogy valahol a Pride táján örüljünk a nyárnak, és jobban megismerjük egymást.

Gyertek, vonuljatok velünk! Jöhetsz barátokkal, vagy egyedül!
Gyere, ha LMBT+ vagy, gyere, ha LMBT+ barát/támogató ember vagy!
Gyere, ha ismersz bennünket élőben vagy online, gyere, ha szeretnél megismerni minket, gyere, ha jó társaságra vágysz, gyere, ha nincs kivel vonulnod! ;-)
Mi hozunk dekorációt: óriási zászlókat rúdon, szivárványos esernyőket, neked csak a lelkesedésedet kell hoznod, no meg némi ivóvizet! ;-)

A nap tervezett programja:
11.00-13.00 Köszöntők + az Imák Bobbyért c. amerikai film.
szünet
13.30-14.45 "A beteges istenkép gyógyítható, a homoszexualitás nem!" - műhelyfoglalkozás - Dr. Perintfalvi Rita, teológus, író, egyetemi oktató Grazi Egyetem, véleményformáló.
szünet
15.00-16.15 LMBT+ gyermekek zaklatása, bullying, beszélgetés - Németh Ádám , tanácsadó szakpszichológus.
Hogyan ismerhető fel, ha a gyermekünket zaklatják? Mik a jelek, és hogyan segíthetünk, ha ő nem beszél róla?
szünet

A Szimpozion Egyesület a Háttérrel közösen egy uniós pályázat keretében készített pedagógusoknak egy online, LMBT+ témájú ismereteket, igényeket felmérő kérdőívet.
 Emellett kerestünk tapasztalt, lehetőleg nem LMBT+ oktatókat, akik vállaltak egy 1 órás interjút a témában!
A kutatás eredményeit októberben tervezzük publikálni.

A Szimpozion Egyesület a Háttérrel közösen egy uniós pályázat keretében LMBT+ barát pedagógusokat keres.
Részletek itt.

Aki pedagógusként vagy még hallgatóként szeretne részt venni a csoport találkozóin, ötletelni, hozzászólni, véleményt, tanácsot adni, az kérjük, jelentkezzen az

Egyesületünk részt vesz 2022 január és 2023 december között Sokszínű Egység: Az LMBTQI egyenlőség érvényesítése a szakmai szervezetek munkájában Magyarországon címmel egy kutatási, képzési és tudatosságnövelő projektben.

A projekt céljai:

Zavar, hogy tabutéma a melegség az iskolákban?
Tenni szeretnél a fiatalokért és a kormány homofóbiája ellen?
Gyere, és mutasd meg magad, LMBTQ emberként! Legyél élő, pozitív példa iskolai és felnőtt
foglalkozásokon, segítsd munkánkat önkéntesként!
Vagy önkéntesként segíts, hogy meghívjanak minket egyetemekre, cégekhez, szülői közösségekbe!
A MELEGSÉG ÉS MEGISMERÉS iskolai program szervezői, a Labrisz és a
Szimpozion Egyesület képzést tart új önkéntesek számára.