Tagszervezeteink hírei

Nők elleni erőszak

Kedves ügyfelek és érintettek,

A karantén-helyzet alatt bevezetett pénteki plusz-ügyelet a jogsegély-vonalon a különleges állapot végével megszűnik, de a szokásos szerdai 16:00-18:00 és csütörtöki 10:00-12:00 idősávokban továbbra is elérhetitek jogászainkat a 0670/2202505-ös telefonszámon.

A PATENT Egyesület rendszeresen részt vesz az Igazságügyi Minisztérium nőjogi és gyermekjogi munkacsoportjainak ülésein.

1. május 5. – 2020. június 5.

Politika

Hungarian victim support organizations PATENT Association and NANE Women’s Rights Association were concerned and outraged to learn that on Monday, directly after Mothers’ Day, KDNP issued a political statement calling for the rejection of the Council of Europe Convention on preventing and combating violence against women

Az áldozatsegítéssel foglalkozó magyar nőszervezetek, a Patent Egyesület és a

A koronavírus miatt fennálló rendkívüli helyzet alatt:
- cset-ügyeletet vezetünk be szombatonként 16-18 és hétfőnként 10-12 óra között a Facebookon, írásos jogi segítség-kérések számára,
- jogsegély-vonalunk (0670/2202505) a szokásos szerdai 16-18 és csütörtöki 10-12 időszakokon felül péntekenként 12-14 óra között is elérhető.

Az Országgyűlés 2019. december 17. napján fogadta el a 2019. évi CXXVII. törvényt, amely szerint a gyermekkel való kapcsolattartásra vonatkozó határozatok végrehajtása 2020. március 1. napjától a korábbiaktól eltérő módon fog történni. A változtatások szerint a kapcsolattartásra vonatkozó határozat végrehajtása átkerült a gyámhatóságoktól a bíróságok hatáskörébe, és az önkéntes végrehajtás meghiúsulása esetén rendőrségi közreműködés is igénybe vehető.

November 23.-án szombaton, az idei

Észhez tért a spanyol legfelsőbb bíróság, és 15 évre ítélte a magukat “Farkasfalkának” nevező öt férfit, akik 2016-ban a pamplonai bikafuttatáson csoportosan megerőszakoltak egy 18 éves nőt.