Tagszervezeteink hírei

November 25. (a nők elleni erőszak felszámolásának világnapja) és december 10. (emberi jogok világnapja) között immár 25 éve világszerte szerveznek civil szervezetek, oktatási intézmények és magánszemélyek tüntetéseket, workshopokat, előadásokat, filmvetítéseket, koncerteket és egyéb eseményeket, hogy felhívják a figyelmet a nők elleni erőszakra, kifejezzék szolidaritásukat az áldozatokkal, és nyomást gyakoroljanak a döntéshozók felé, hogy azok fellépjenek a nőket érő nemi alapú erőszak ellen. Ez a 16 Akciónap a Nők Elleni Erőszak Ellen. 

Lezárult a Bíróságfigyelő projekt 2015-2016-os, utolsó szakasza.

 

- A programból készült legújabb tanulmányt IDE kattintva érhetitek el.

Támogasd adód 1%-ával a PATENT munkáját!

Segíts, hogy fenntarthassuk jogsegély-szolgáltatásunkat bántalmazott nők és gyerekek számára.

A PATENT adószáma: 18192249-1-41

Köszönjük!

Megkésve bár, de törve nem, íme a legújabb hírszüret, amelyben összefoglaljuk az előző hét legfontosabb híreit nőjogi témákban.
 
Teljes abortusztilalom Lengyelországban

A PATENT blogján kísérleti jelleggel új sorozat indul. 
 
Minden héten összeszedjük a nők elleni erőszakhoz és a szexizmushoz, a nők társadalmi elnyomásához kapcsolódó témákban legfontosabb híreket.
 
Nem mindenkinek van ideje figyelni a médiát, követni a rengeteg történést, facebook-oldalak hírfolyamát, és kiszűrni az információ-rengetegből az adott, őt érdeklő témákban fontos híreket. A heti hírszüret bevezetésével  akit érdekel, hogy mi megy mostanában nőjogi témákban, könnyen megtalálhatja majd a lényeget blogunkon.
 

Mert a rövid változat nem adná pontos leírását a szexuális és reprodukciós egészségnek és a védelmüket biztosító jogoknak, mely állapotok egymást kölcsönösen kiegészítik, noha egymással fel nem cserélhetők. Új keletű fogalomról van szó, a kilencvenes évek közepétől került bevezetésre az ENSZ által szervezett két történelmi jelentőségű konferencián, illetve ezek dokumentumaiban. A hosszú elnevezést az angol szaknyelv ezért ha lehetséges rövidített alakban használja (SRHR).

Örömmel tudatjuk, hogy a mai naptól kezdve elindul a PATENT blog! Blogunk az egyesület szakmai tevékenységeivel és témáival fog foglalkozni, rövid bejegyzések formájában. Célja a munkánk közérthető bemutatása, az érzékenység és tudatosság növelése az általunk képviselt ügyek és elvek kérdésében, valamint az ezekkel kapcsolatos információátadás, tudományos ismeretterjesztés és társadalmi mozgósítás.