Kulcsszavak

Tudtad, hogy a Stonewall lázadást két fekete transz nő indította el? Tudtad, hogy nekik épp most emelnek szobrot New York-ban? (Igen, ilyen városvezetés is van.)
Tudtad, hogy a Christopher Street-en vonult végig az első Pride, és ezért Németországban a pride felvonulásokat CSD-nek, Christopher Street Day-nek hívják?

És mennyi mindent megtudhatsz még az LMBTQ történelem egyik legfontosabb mérföldkövéről!

A Budapest Pride megnyitóján adtuk át idén is a Háttér-díjat, amelyet 2019-ben Borgos Anna pszichológus, irodalomtörténész kapott.

A házirend a Budapest Pride-on résztvevő összes rendezvényre érvényes. A Budapest Pride-on résztvevőnek tekintjük azokat a programokat, melyek megjelentek a Fesztivál programfüzetében (link), a honlapján (link), vagy a Facebook eseményei között (link) a június 7 és július 7 közötti időszakban.

A PATENT Egyesület Kapcsolódj be! című projektje keretén belül az elmúlt két évben közel 1000 fiatalnak tartott iskolai felvilágosító foglalkozást. Az iskolás fiatalok közül egy lelkes csapat egy hosszabb képzésen is részt vett, amelynek folyamán maguk is létrehoztak cikkeket és videókat, amikben az általuk fontosnak tartott témákról a saját szavaikkal beszélnek.

Ma este, június 7-én hivatalos megnyitóval kezdetét vette a 24. Budapest Pride Fesztivál. Az idei szlogen “Van egy közös a történetünkben”, azt mutatja meg, hogy különbözőek vagyunk bár, de nem vagyunk egyedül. A Budapest Pride is ezt jelenti sokak, és nem csak az LMBTQ emberek számára. Az idei, immáron második éve egy hónapig tartó fesztiválon több mint 100 programot valósít meg félszáz szervezet és magánszemély elkötelezett, lelkes, javarészt önkéntes munkával, Budapesten és további négy városban.