Kulcsszavak

Összegyűjtöttünk 2019 legjobb pride-pillanatait, hogy a nehézségek mellett a sikereinkről és a boldog pillanatokról is megemlékezzünk. Számos új dolgot próbáltunk ki, és országszerte rendeteg civil szervezet, közösség és csoport vett részt LMBTQ események szervezésében. Nagyon köszönjük mindenkinek, aki részesévé vált az LMBTQ mozgalom 2019-es évéhez, és külön köszönjük az adományozóinknak: nélkületek nem lenne Budapest Pride.

Most pedig nézzük 2019 legjobb és legszebb Pride-pillanatait:

A Szimpozion Egyesület beszélgetős estjei már évek óta jelentenek garanciát a tartalmas kikapcsolódásra az LMBTQ emberek és az érdeklődő szövetségesek számára. A legutóbbi alkalommal, november 30-án a szokás szerint zsúfolásig megtelt teremben egyenesen egy tündérmese elevenedett meg. Virág Zsolt klubvezető vendégei ezúttal egy örökbefogadott gyermeket nevelő meleg pár voltak. Marci és Ádám élete az elhangzottak alapján olyan szerencsésen alakult, hogy szinte burokban élnek – azonban, mint kiderült, tudatá

Európai Unió

Szövetségünk is részt vett annak a részletes szakmai anyagnak az összeállításában, amely a Sargentini-jelentést cáfolni hivatott kormány-dokumentumban szereplő csúsztatásokat, hazugságokat, elhallgatásokat leplezi le.

A HIV-fertőzés 50 felett című kiadvány HIV-vel élőknek és koruktól függetlenül azoknak szól, akik 10 évnél régebben élnek HIV-vel, és szednek gyógyszert. Az eddigi orvosi tapasztalatok és vizsgálatok alapján érdemes jobban oda - figyelni néhány tényezőre, betegségre, állapotra az egészséged megőrzése érdekében. Kisebb változtatásokkal, odafigyeléssel számos későbbi baj és betegségek megelőzhetőek.

A szerző Bereczky Tamás szociálpszichológus, HIV aktivista interjú naponta megjelenő videó sorozatban mutatja be a kiadványban szereplő témákat.

Adj bele te is a Budapest Pride Szolidaritási Alapba, ami Budapesten kívüli szervezetek programjait támogatja 2020-ban! Az összeadott összeget pályázat útján osztjuk szét, hogy csatlakozhassanak a júniusi Pride Hónaphoz és városukban közösségépítő programok szervezéséhez anyagi támogatást is kapjanak. A 600.000 forint feletti adományokat a pécsi közösségnek adjuk, hogy 2020-ban megvalósulhasson az első vidéki felvonulás, a Pécsi Pride.

A Háttér Társaság pályázatot hirdet
pénzügyi munkatárs
feladatkör betöltésére

Feladatkör:

Bejövő számlák ellenőrzése, nyilvántartása. Banki utalások előkészítése, házipénztár kezelése. Beszállítói szerződések ellenőrzése. Kapcsolattartás a beszállítókkal. Kiküldetési rendelvények, költségelszámolások elkészítése. Tagdíjak nyilvántartása és beszedése. Adományok nyilvántartása, igazolások kiállítása. Pénzügyi kimutatások, jelentések elkészítése. Kapcsolattartás az egyesület vezetésével, a projektvezetőkkel, az irodavezetővel és a könyvelővel.