Kulcsszavak

Ötödik alkalommal rendezték meg Bécsben az East Meets West nemzetközi konferenciát, amelyen munkatársunk, a transz nők munkaerőpiaci helyzetének javításával foglalkozó TransVisible projektünk vezetője is részt vett.

Az East Meets West nyugat- és kelet-európai LMBTI szakemberek hálózata; célja az LMBTI emberek társadalmi elfogadottságának növelése, különösen az üzlet világában. Konferenciáik alkalmat teremtenek arra, hogy a résztvevők közösen gondolkodjanak és megoszthassák egymással tapasztalataikat, ezzel egymást is inspirálva.

Zavar, hogy tabutéma a melegség az iskolákban?
Tenni szeretnél a fiatalok homofóbiája ellen?
Gyere, és mutasd meg magad, LMBTQ emberként! Legyél élő, pozitív példa iskolai
foglalkozásokon, segítsd munkánkat önkéntesként!
A MELEGSÉG ÉS MEGISMERÉS iskolai program szervezői, a Labrisz és a
Szimpozion Egyesület képzést tart új önkéntesek számára.
Várunk téged,
ha tenni akarsz a homofóbia ellen,
ha iskolai közegben is nyíltan felvállalod LMBTQ önmagad,

A napokban két nagy nyilvánosságot kapott gyűlölet-bűncselekmény is történt. A bényei falunapon a szivárványos táskája miatt vertek meg egy lányt, az Örs vezér terén pedig lefejeltek egy férfit, mert arab bevándorlónak nézték.

A Civil Faluban leszünk a Magyar LMBT Szövetség sátrában 2019. augusztus 11-én, vasárnap 12.00-20.00-ig. Találkozhattok a Melegség megismerés program több foglalkozástartójával is! ;-)
Fotózkodhattok a LEGO szivárvány szívvel, aminek netes megvásárlásával támogatjátok 10 US dollárral az iskolai programunkat!

Az elmúlt héten a Coca-Cola érzékenyítő plakátkampányával kapcsolatban megjelent, több társadalmi csoportot sértő cikkekre és véleményekre reagálva magánszemélyek és hozzájuk csatlakozó szervezetek szolidaritási sétát szerveznek vasárnap délutánra. Felhívásukban azt kérik: jöjjön el bárki, aki elfogadja, hogy sokfélék vagyunk. A séta végén “mindenki összeáll majd egy képpé”, egy olyan plakátfotó készül, amelyen a sétán megjelenő sokféle ember közösen azt üzeni: olyan világot szeretnénk, amelyben nincs szükség arra, hogy egy népszerű termékkel buzdítsanak elfogadásra.

Az AIDS Action Europe és a leendő European AIDS Treatment Group tagságunk új lehetőségeket nyit arra, hogy többet tegyünk a HIV-vel élőkért és a HIV terjedése ellen.

Az AIDS Action Europe (AAE) negyvenhét európai és közép-ázsiai országban van jelen és célja, hogy HIV/AIDS, tuberkolózis és vírusos hepatitisz által veszélyeztetett emberek is teljes életet élhessenek. Ennek érdekében segítik, hogy a 420 civil szervezetből álló tagságuk hatékonyabban tudjon válaszolni ezeknek a fertőzéseknek a terjedésére.