Kulcsszavak

Parlament

Még több gyermek nő majd fel állami gondoskodásban és kerül külföldre örökbefogadó szülőkhöz a kormány nemrég benyújtott családellenes javaslatcsomagja miatt – ez ellen szólal fel 11 civil szervezet november 20-án, a Gyermekjogok Világnapján.

2020. novembere és 2022. októbere között Inclusion4All: transz, interszex és nembináris emberek a munkahelyen címmel valósítunk meg nemzetközi projektet.

Gyertek együtt az idei felvonulásra!

Szeretnénk idén is, a 26. Budapest Pride Felvonuláson lehetőséget biztosítani, hogy minél több, különböző társadalmi, munkahelyi, városi és települési csoport, civil szervezet, baráti társaság, szerveződés jelenjen meg a saját logójával, molinójával, hogy képviselje magát a Felvonuláson. Bármi is a közös bennetek, csoportként való részvételetekkel másoknak is erőt adhattok, ezzel is hangsúlyozva a Felvonulás üzenetét, közösségi erejét.

Ha szeretnél jelentkezni szervezeteddel vagy csoportoddal, az alábbi űrlapon megteheted:

Magyarországról az Amnesty International, a Magyarországi Európa Társaság, a Levegő Munkacsoport, a Háttér Társaság, az Ökotárs Alapítvány, az Utcáról Lakásba! Egyesület és a TASZ csatlakozott.

Az elmúlt évek legfontosabb eseményeit és tendenciáit összefoglaló jelentés – melyhez többek között a Háttér Társaság is szolgáltatott információt – aggasztó képet fest a magyar helyzetről. Eredményei alapján ugyanis az utóbbi éveket a médiapluralizmus és a szólásszabadság lassú, de biztos felszámolása jellemezte.

Az emberi jogi biztos három témakör mentén emeli ki a kulcsfontosságú problémákat:

Az elmúlt napokban több cikk is foglalkozott az egyesületünk által kezdeményezett közérdekű adatigényléssel, amelyben arról kértünk információt, hogy a 2015-2020 közötti időszakban hány kiskorún végeztek nemi szerveket érintő műtéti beavatkozást. Ezekben a cikkekben a szülői jogok korlátozásáért aggódtak. Szeretnénk ezekre válaszul röviden ismertetni az interszex emberek magyarországi helyzetét és az egyesületünk által a témában végzett kutatást.

Kik az interszex emberek?