Kulcsszavak

Tovább javult az LMBTQI közösség általános elfogadása a magyar társadalomban, mutatja a Háttér Társaság megbízásából a Medián által készített reprezentatív új közvélemény-kutatás. Már a magyarok több, mint felének van LMBT ismerőse, és 71%-uk elfogadó lenne, ha előbújna a gyermekük.

Egyenlő házasság, örökbefogadás, jogi nem- és névváltoztatás, a propagandatörvény eltörlése – csak néhány intézkedés, amit bevezetnének azok a pártok, amelyek elfogadták a Budapest Pride 2024-es vállaláscsomagját.

Jogegyenlőségben, esélyegyenlőségben és antidiszkriminációban is komoly vállalásokat kell tenniük 2024-től azoknak a politikai pártoknak, amelyek járművet szeretnének indítani a Budapest Pride Felvonuláson.

Egyenlőség, láthatóság, elfogadás

Egyenlőség, láthatóság, elfogadás.
A Magyar LMBT Szövetség javaslatai politikai pártoknak és jelölteknek a 2024-es önkormányzati választásokra

Kiegészítette a gyermekgondozási díj igénylésére vonatkozó űrlapot és tájékoztatót a Magyar Államkincstár, ezzel is egyértelművé téve: az azonos nemű bejegyzett élettársak is jogosultak a párjuk által szült vagy örökbefogadott gyermekükkel otthon maradni és GYED-et igényelni.

Már nemcsak a könyvek és filmek, de bármely olyan termék kirakatba elhelyezését, közszemlére tételét tiltja a jogszabály, amelynek kialakítása, külseje vagy csomagolása a transzneműséget vagy a homoszexualitást jeleníti meg.

MIÉRT GYERE MENETKÍSÉRŐNEK?

Legfőképp azért, mert így nemcsak a részvételeddel tudod támogatni az LMBTQ közösséget, de menetkísérőként hozzájárulhatsz ahhoz, hogy több tízezer ember egy jó hangulatú, problémamentesen zajló rendezvényen vehessen részt. Így egyszerre részese lehetsz egy jó bulinak, egy színes, elfogadó és támogató közösség tagjaként, a hozzád hasonló szuper önkéntesekkel együtt. Emellett pedig te lehetsz azon emberek egyike, akik lehetővé teszik, hogy a kéthetes fesztivál ékköve, a Budapest Pride Felvonulás biztonságosan megvalósuljon!