Érdekérvényesítés

A Szövetség aktívan törekszik a döntéshozók befolyásolására, különösen a jogszabályok módosítása és az állami politikák alakítása területén. Érdekérvényesítési munkánk során külön figyelmet fordítunk a nemzetközi és európai emberi jogi standardoknak, más országok jogalkotási és közpolitikai tapasztalatainak, legjobb gyakorlatainak bemutatására.

Valljuk, hogy az alapvető emberi jogok és az egyenlő emberi méltóság szexuális irányultságtól és nemi identitástól függetlenül mindenkit megilletnek. Fel kell számolni az LMBT embereket érintő valamennyi jogszabályi szintű diszkriminációt, és célzott állami lépéseket kell tenni a társadalmi előítéletek és a mindennapi hátrányos megkülönböztetés megszüntetése érdekében.

Stratágiai tervünkkel összhangban a legfontosabb közpolitikai kérdéseknek jelenleg Magyarországon a gyermeket nevelő azonos nemű párok jogi elismerésének megteremtését; a szexuális irányultság és nemi identitás témájának megjelenését a tantervi szabályozásban; a nemváltás jogi, intézményi és finanszírozási feltételeinek javítását; valamint az LMBT emberek egészségének fejlesztését tartjuk.