Korábbi munkatársaik

Dombos Tamás

Dombos Tamás (projetkoordinátor, 2018. január - 2019. december). Közgazdász, szociológus, antropológus. 2001-2011 között a CEU Közpolitikai Tanulmányok Központjának kutatója, ahol esélyegyenlőségi témájú kutatásokban vett részt. 2007 óta dolgozik a Háttér Társaságnál,  kezdetben önkéntesként, majd fizetett munkatársként. Feladata az egyesület lobbizási és kutatási tevékenységének koordinálása, a jogsegélyszolgálat munkájának segítése és a nemzetközi kapcsolatok ápolása. 2012 óta a Magyar LMBT Szövetség egyik ügyvivője, 2018 óta a Szövetség Európai Bizottság által támogatott Itt vagyunk 2018-2019 projektjének koordinátora.

Tihanyi Katalin

Tihanyi Katalin (projektmunkatárs, 2018. január - 2019. december). Magyar és filozófia szakos bölcsészként illetve tanárként végzett az ELTE BTK-n. Folyamatban lévő analitikus filozófia doktori tanulmányai mellett önkénteskedett az Amnesty International középiskolásoknak szóló emberi jogi versenyének szervező csapatában, dolgozott taneszköz-fejlesztéssel kapcsolatos kutatásban, s részt vett egy gyermekvédelmi gondoskodásban élő fiatalokat támogató alapítvány munkájában. A Magyar LMBT Szövetségnél egy iskolai diszkrimináció-ellenes, sokszínűség-oktatásra irányuló projektben és egy LMBTI emberekkel szembeni előítéletek csökkentését célzó programban vesz részt.

Tüdő Petra

Tüdő Petra (pénzügyi munkatárs, 2018. január - 2019. december). Egyetemi tanulmányokat az ELTE BTK-n folytatott, jelenleg a Budapesti Gazdasági Egyetem Pénzügyi és Számviteli Karának hallgatója. 2003-ban kezdett el dolgozni a bántalmazott nők és gyerekek, illetve a szexuális kisebbségek jogait védő Habeas Corpus Munkacsoportnál, majd a Patent Egyesületnél töltött be pénzügyi és kampánykoordinátori pozíciót. Részt vett a családvédelmi szolgálatok tanácsadói gyakorlatát vizsgáló kutatásokban, a nők reprodukciós jogai érvényesülésének felmérésében, valamint a bíróságok párkapcsolaton belüli erőszakkal kapcsolatos gyakorlatának monitorozásában. 2016-ban csatlakozott a Háttér Társaság stábjához, és 2018 januárjától a Magyar LMBT Szövetség projektjeinek pénzügyi menedzselésében vesz részt. 

Csekő Csilla (projetkoordinátor, 2016. szeptember - 2016. december) Csilla magyar nyelv és irodalom szakos tanár, etnográfus, életmód tanácsadó- és terapeuta. 2004-2015 között oktatásszervezéssel és tantervfejlesztéssel foglalkozott a Pécsi Tudományegyetemen. 2003-2006 között a PTE BTK Szociálpolitikai Tanszék, majd 2009-2011 között a Klasszikus Irodalomtörténeti és Összehasonlító Irodalomtudományi Tanszék óraadója volt. Több civil szervezet programjában vett rész koordinátorként vagy önkéntesként, 2012-től 2014-ig a Polgár Alapítvány az Esélyekért mentoraként dolgozott. A PeMeL (Pécsi LMBTQ Közösség) egyik alapítója, a Melegség és Megismerés iskolai program óraadója. Jelenleg a Magyar Családterápiás Egyesület családterapeuta képzésében vesz részt.

Milanovich Dominika (projektkoordinátor, 2015. április - 2016. április). Dominika Győrben nőtt fel, egyetemi tanulmányai óta Budapesten él. Az ELTE Pszichológia szakán, a Semmelweis Egyetem Sportpszichológus szakán és a CEU Gender Studies szakán szerezte diplomáit. Az utóbbi években OKJ-s képzéseken, illetve az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Karán szexuális orientáció és nemi identitás témában tanított. Domi 2013 óta a Budapest Pride szervezője és a fesztivál egyik szóvivője is; 2014-ben a Magyar LMBT Szövetség választási mobilizáció projektjének egyik munkatársa. Domi 2015 áprilisa óta projektvezetője Szövetségünk "Itt vagyunk!" című országjáró kampányának, amely a vidéki LMBTQI emberek láthatóságát igyekszik növelni.  

Horváth Kata (projektasszisztens, önkéntes koordinátor, 2016. február - 2016. április). Kata biológia-környezetvédelem szakos tanár, környezetmérnök. Tanulmányait Nyíregyházán, Debrecenben és Budapesten folytatta. 2015-ben elvégezte a Magyar Személyközpontú Pszichoterápiás és Tanácsadó Egyesület személyközpontú tanácsadó képzését. 2011 óta a Háttér Társaság önkéntese. 2012 óta a Labrisz Leszbikus Egyesület tagja, ahol a fő feladatai közé tartozik az Egyesület honlapjának és Facebook felületének kezelése. 2013 óta koordinálja a Leszbikus Identitások Fesztiváljának és a Labrisz-farsangoknak az önkénteseit. A Melegség és megismerés iskolai program önkéntes óraadója, jelenleg a Magyar LMBT Szövetség önkénteskoordinátora. 

Balta Flóris (projektasszisztens, 2015. október - 2016. február). Flóris Budapesten és Székesfehérváron töltötte gyerekkorát, ahonnan a családja származik. Tanulmányait az ELTE fizika szakán, majd a Szent István Egyetem Állatorvos-tudományi Karán folytatta, amelynek jelenleg is hallgatója. Aktivizmusát a vidék és a szegénység problémáival kezdte, az LMBTQI-közösségben folytatta, majd a transzneműek jogaira specializálódott. 2013-ban részt vett a TranszPont megalapításában. Független aktivistaként és a TranszPont tagjaként képzéseket és előadásokat tart, amelyekben saját transz élményeit és emberi jogi ismereteit ötvözi. Flóris 2014 szeptemberében elvégezte a Szövetség érdekérvényesítési képzését, és idén nyáron Európai Uniós intézmények látogatásán képviselte a Szövetséget Brüsszelben, Dombos Tamással együtt. Flóris az “Itt vagyunk!” projekt több pontján segített önkéntes munkájával.

Halász Péter (projektasszisztens, 2015. május - szeptember). Péter Kiskunhalason született, egyetemi tanulmányait Szegeden kezdte, majd az ELTE Nemzetközi Tanulmányok szak Emberi Jogi specializációján végzett. Jelenleg PhD tanulmányokat folytat az ELTE Szociológia Doktori Iskolájában, kutatási területe a szexuális orientációra és/vagy nemi identitásra alapozott menedékjogi kérelmek és azok elbírálási gyakorlata az Európai Unió tagállamaiban. Tanulmányai mellett nemzetközi menedékjog valamint szexuális kisebbségek jogai témakörben tart kurzusokat. Peti a projektasszisztensi feladatokat látja el Szövetségünk "Itt vagyunk" című országjáró kampányában, amely a vidéki LMBTQI emberek láthatóságát igyekszik növelni.

Sinku Balázs (projektasszisztens, 2015. április - május). Balázs Nyíregyházán nőtt fel, majd az egri Eszterházy Károly Főiskolán tanult Nemzetközi Tanulmányok szakon, esélyegyenlőségi szakirányon. Több éves tapasztalatra tett szert az egri Hallgatói Önkormányzat tagjaként, illetve kari elnökként.  Ezalatt az évek alatt Balázs nyíltan vállalta, hogy meleg, és ez nagyban hozzájárult ahhoz, hogy az LMBTQ témák nagyobb láthatóságot kapjanak a főiskolán.