Kiadványok

Bejegyzett élettársi kapcsolat

A bejegyzett élettársi kapcsola 2009-es bevezetése komoly előrelépést jelentt az azonos nemű párok jogegyenlőségének megteremtése felé. Az új intézmény bevezetése ugyanakkor komoly kihívást jelentett mind az azonos nemű pároknak, mind a bejegyzett élettársi kapcsolat létesítésében közreműködő anyakönyvvezetőknek. Ezért Szövetségünk a Háttér Társasággal együttműködésben tájékoztató füzetetket adott ki:

[wysiwyg_field wf_deltas="0" wf_field="field_image" wf_formatter="custom_formatters_colorbox_inline" wf_settings-igazitas="bal" wf_cache="1514510580" wf_entity_id="249" wf_entity_type="node"]

Bejegyzett élettársi kapcsolat. Útmutató meleg és leszbikus párok részére

Megjelenés dátuma: 2009. szeptember

Gyakorlati útmutató meleg és leszbikus párok számára elérhető együttélési formák előnyeiről és hátrányairól, különös tekintettel a 2009. július 1-én bevezetett bejegyzett élettársi kapcsolatra. 

Kiadvány letöltése (PDF)

Meleg és leszbikus párok bejegyzett élettársi kapcsolata. Útmutató anyakönyvvezetők részére

Megjelenés dátuma: 2009. június

Gyakorlati útmutató anyakönyvvezetők részére a 2009. július 1-én bevezetésre került bejegyzett élettársi kapcsolat jogintézményéről és a meleg és leszbikus párok méltóságát tiszteletben tartó bánásmódról. A kiadvány az Igazságügyi és Rendészeti Minisztériummal való együttműködés keretében az anyakönyvvezetők intranetes rendszerén keresztül valamennyi anyakönyvvezetőhöz eljutott.

Kiadvány letöltése (PDF)

Média

A médiának fokozott felelőssége van a közvélemény alakítása, az LMBTQI emberekkel kapcsolatos tényszerű információk közlése és a tiszteletteljes beszédmód elterjesztése terén. Fontosnak tartjuk ezért, hogy Szövetségünk e téren is segítse az újságírókat és más médiamunkásokat.

[wysiwyg_field wf_deltas="1" wf_field="field_image" wf_formatter="custom_formatters_colorbox_inline" wf_settings-igazitas="bal" wf_cache="1514510580" wf_entity_id="249" wf_entity_type="node"]

Kérdőjelek helyett. LMBTQI-kisokos a médiának

Megjelenés dátuma: 2015. június

A gyakorlati útmutató célja, hogy segítse az újságírókat, hogy pontosabban és érzékenyebben tudjanak írni az LMBTQI közösséget érintő kérdésekről, jobban kiismerjék magukat az alapvető kifejezések közt, és olyan források legyenek a kezükben, amelyekhez bármikor nyúlhatnak, ha a témában terveznek cikkezni. 

Kiadvány letöltése (PDF)