Egyenlőség, láthatóság, elfogadás

Egyenlőség, láthatóság, elfogadás.
A Magyar LMBT Szövetség javaslatai politikai pártoknak és jelölteknek a 2024-es önkormányzati választásokra

Március 23-án és 24-én tartottuk az V. LMBTQIA+ Fórumot a CEU-n. A hétvégén számos olyan beszélgetésen és workshopon vehettek részt az érdeklődők, melyek a közösségünket érintő kérdéseket, problémákat, ügyeket járták körül. Az évente visszatérő konferencia lehetőséget biztosít a találkozásra, a közös gondolkodásra, a stratégiatervezésre és az ismeretterjesztésre is.

Idén is megnyitja kapuit az LMBTQIA+ Fórum

Idén ötödik alkalommal, március 23-án és 24-én várjuk a hazai LMBTQIA+ közösség tagjait, partnereinket és barátainkat az LMBTQIA+ Fórumra. Az esemény célja idén is, hogy platformot biztosítson a hazai aktivistáknak, civileknek, hogy a közösségünket érintő legfontosabb, legégetőbb kérdésekkel, problémákkal kapcsolatban beszélgessünk, közösen ötleteljünk, szükség esetén pedig stratégiákat dolgozhassunk ki a minket érintő ügyekben.

Az idei fórumon többek között a következő témákkal találkozhatsz:

Közös nyilatkozat a gyermek legfőbb érdekéről a KEH 2787/6/2023. számú elnöki kegyelmi határozattal összefüggésben

A Gyermekjogi Civil Koalíció közös nyilatkozata, amelyet a Magyar LMBT Szövetség mint tagszervezet aláírt, és most változatlanul tesszük közzé a honlapunkon.

Partiscum Egyesület

Ma van az emberi jogok világnapja

Az emberi jogok világnapját minden év december 10-én ünneplik, mely egyben megemlékezés az ENSZ emberi jogok egyetemes nyilatkozatára. A nyilatkozat 30 olyan elidegeníthetetlen és sérthetetlen emberi jogot foglal magába, melyet minden aláírt országnak saját törvénykezése során tiszteletben kell tartania, azoknak más törvények, törvénymódosítások és jogszabályok nem mondhatnak ellent.