Ilyen volt az V. LMBTQIA+ Fórum

Március 23-án és 24-én tartottuk az V. LMBTQIA+ Fórumot a CEU-n. A hétvégén számos olyan beszélgetésen és workshopon vehettek részt az érdeklődők, melyek a közösségünket érintő kérdéseket, problémákat, ügyeket járták körül. Az évente visszatérő konferencia lehetőséget biztosít a találkozásra, a közös gondolkodásra, a stratégiatervezésre és az ismeretterjesztésre is.

 

Az idei fórumon 11 programon közel két tucat aktivista tartott előadásokat, kerekasztal-beszélgetéseket a szövetség tagszervezeteitől és partnereitől. Olyan témák kerültek terítékre mint a jelenlegi és közelmúlt-beli kormányzati és politikai narratíva hatása a közösségünkre, a transz emberek helyzete, a vallás és az LMBTQIA+ közösség kapcsolata, az önismeret és önkifejezés kérdései, az erőszakmentes kommunikáció, a civil szervezeteket érintő kihívások hazánkban és Lengyelországban, valamint a közeljövőre vonatkozó várakozásaink és terveink, különös tekintettel a júniusi önkormányzati és EP-választásokra. Fenti programokon kívül a Fórum továbbra is meghatározó platformja a kapcsolatok fejlesztésének, a találkozásoknak, az ötletek és tapasztalatok cseréjének. A majd 50 résztvevő gondolatébresztő beszélgetései, a közös munka viszi előre fentiek mellett az aktivisták és önkéntesek munkáját.

 

A hétvége nem nélkülözte a nagy bejelentéseket sem. Több szervezet mutatta be nagyobb projektjeit, kampányait, megmozdulásait. A Magyar Aszexuális Közösség idén második alkalommal április 6-án tartja az Aszex Pride-ot. Hozzájuk hasonlóan a Prizma is bejelentette, hogy május 11-ére szervezi a Transz felvonulást. Az Atlasz Sportegyesület szokásos éves sportnapját április 7-én tartja. A Partiscum Egyesület a Szegedi LMBT Közösségért pedig immáron 7. alkalommal szervezi a Szivárvány Hét programsorozatot április 22-27. között.

 

Köszönjük mindenkinek, aki eljött és részt vett a programjainkon, valamint szintén köszönet illeti önkénteseinket, partnereinket valamint a helyszínt! Jövőre találkozunk!