EP választás 2009

[wysiwyg_field wf_deltas="0" wf_field="field_image" wf_formatter="custom_formatters_colorbox_inline" wf_settings-igazitas="jobb" wf_cache="1514510580" wf_entity_id="251" wf_entity_type="node"]

2009. június 7-én európai parlamenti választásokat tartottak Magyarországon. A választási kampányhoz kapcsolódóan a Szövetség az alábbi tevékenységeket végezte. 

Választási honlap

Internetes honlapot hoztunk létre, amelyen megtalálhatóak voltak a választáson induló pártok és képviselőjelöltek adatai; az elmúlt években elfogadott LMBT embereket érintő magyar, ill. európai uniós jogszabályok; a képviselők szavazási adatai; valamint a politikusoktól származó idézetek. A honlap elérhető az epvalasztas2009.lmbtszovetseg.hu címen.

Kérdőív pártok részére

Valamennyi választáson induló párt részére 32 kérdésből álló kérdőívet küldtünk, amely az LMBT embereket érintő legfontosabb jogszabályok, kormányzati intézkedések kapcsán képviselt álláspontjukról kérdezte őket. A pártok válaszait a honlapon hoztuk nyilvánosságra.

ILGA-Europe fogadalom

Csatlakoztunk az ILGA-Europe európai ernyőszervezet kezdeményezéséhez, amelynek keretében egy tíz pontból álló fogadalom aláírására próbáltuk meg rávenni a képviselőjelölteket. A fogadalom azokat a legfontosabb, az LMBT emberk jogait érintő területeket tartalmazta, amelyek kapcsán az Európai Parlamentnek a 2009-2014 közötti időszakban feladata van. A kampány eredményeként 32 magyar képviselőjelölt írta alá a fogadalmat. A csatlakozó listája elérhető a honlapon.