Választás 2014

[wysiwyg_field wf_deltas="0" wf_field="field_image" wf_formatter="custom_formatters_colorbox_inline" wf_settings-igazitas="jobb" wf_cache="1514510595" wf_entity_id="472" wf_entity_type="node"]

2014 tavaszán mind országgyűlési mind pedig európai parlamenti választásokat tartanak Magyarországon. A Szövetség az Open Society Initiative for Europe (OSIFE) támogatásával egy számos elemből álló, átfogó projektet valósít meg az LMBT közösség választáson való részvételre buzdítása, az LMBT  emberek szempontjainak kampányban történő fokozottabb megjelenítése és az LMBT emberek elleni gyűlöletbeszéd jelenségének megfigyelése és visszaszorítása érdekében. 

A program az alábbi elemekből épül fel: 

Politikafigyelő oldal. Modernizáljuk és frissítjük a 2009-ben elkészített politikai adatbázisunkat. Az oldal 1990-től kezdve tartalmazza valamennyi, az LMBT emberek helyzetét pozitívan vagy negatívan befolyásoló jogszabály vagy jogszabálytervezet, illetve az ezekhez kapcsolódó parlamenti szavazások adatait. Ez alapján a pártok nem csak jelenlegi ígéreteik, de korábbi kormányzati teljesítményük alapján is megitélhetővé válnak.

Politikai vita. 2014. március 6-án a pártok vezető politikusainak részvételével politikai vitát tartunk a választásokon induló pártok LMBT emberekkel kapcsolatos nézeteinek ütköztetésére. 

Mobilizációs kampány. Internetes videókampány, matricás kampány és köztéri plakátkampány segítségével hívjuk fel az LMBT közösség tagjainak figyelmét a választáson való részvétel fontosságára.

Sajtófigyelés. A Háttér Társasággal együttműködésben sajtófigyelést folytatunk, hogy dokumentáljuk a választási kampányban az LMBT emberek kapcsán tett megszólalásokat, különös tekintettel az LMBT emberek elleni gyűlöletet keltő megnyilvánulásokra. 

Az OSIFE által támogatott program melett Szövetségünk részt vesz az ILGA-Europe választási kampányában is, arra próbáljuk meg rávenni az európai parlamenti képviselőket, hogy minél többen csatlakozzanak közülük az ILGA-Europe 10 pontos választási fogadalmához.