HírTV és a norvég pénzek

Az LMBT emberek jogaival foglalkozó civilszervezeteknek juttatott pénzekkel kampányol a HírTV Híradója a Norvég Civil Támogatási Alap ellen. Ironikus hangvételű helyreigazítási kérelemben reagáltunk.

A HírTV és más jobboldali médiumok eddig is komoly részt vállaltak a Norvég Civil Támogatási Alap elleni kormányzati hajtóvadászatban. A harmadik pályázati forduló tegnap közzétett eredményei kapcsán a HírTV Híradója azt tartotta fontosnak kiemelni, hogy a 146 nyertes pályázó közül három az LMBT emberek jogaiért küzdő civilszervezet, köztük Szövetségünk. A csatorna a "homoszexuálisok jogait védő szervezeteknek" juttatott pénzeket szembeállította azzal, hogy a legkevesebb pénzt a társadalmilag sérülékeny csoportok megerősítése pályázati cél kapcsán osztották ki.

Az LMBT szervezetek kiemelésének nyilvánvaló célja az volt, hogy a magyar társadalom széles rétegeiben népszerűtlen téma révén fordítsa a közvéleményt a Norvég Civil Támogatási Alap pénzosztási gyakorlata ellen.

Írhattunk volna felháborodott hangú levelet a HírTV-nek, amelyben a tényszerű tájékoztatás és a kisebbségek elleni hangulatkeltés elkerülésének fontosságára hívjuk fel a figyelmet. Ehelyett inkább úgy döntöttünk, ironikus hangvételű helyreigazítási kérelemben hívjuk fel a figyelmet a Magyar Kormány LMBT emberek jogaival kapcsolatos kétszínű politikájára.