Hatalmas siker volt az első Iskolai Sokszínűség Hete

Színes Szerda a MOA Magán Általános Iskolában

A Szövetségünk kezdeményezésére létrejött Sokszínűség Oktatási Munkacsoport által meghirdetett Iskolai Sokszínűség Hetének (2019. április 8-12.) célja, hogy alkalmat teremtsünk a látványosabb kiállásra a sokszínűség mellett. Ehhez mi ötleteket és kellékeket (kisfilmet, szórólapokat, plakátokat, kézikönyveket, kitűzőket) adtunk, a programok megvalósítása a csatlakozó lelkes szakembereken és diákokon múlt.

Nagy örömünkre szolgál, hogy ilyenekből nem volt hiány. Sokan jelentkeztek programunkra: pedagógusok, iskolai szociális munkások, iskolapszichológusok, családsegítők, stb.

Összesen 183 szakember jelentkezését fogadtuk 156 intézményből, állami, egyházi és alapítványi iskolákból is csatlakoztak, az ország minden pontjáról, általános és középiskolákból, illetve más, pl. gyermekjóléti intézményekből.

Egy általános iskolai tanártól kaptuk:

"Tetszett a nagyoknak a film, amit be tudtunk építeni a médiás projektbe, a hetedikeseknél a nyelvi sokszínűség volt a téma, és az osztályfőnökök használták a segédletet; az ötödikeseknél elkészítettük a kezek erdejét, és az iszlám kapcsán jött elő a sokszínűség. A dökösökkel papírrepülőket hajtogattunk a szóróanyagokból, és zenére dobáltuk őket az ablakból. Elkészült 17 képregény. A tanodában komplett érzékenyítő órákat tartottam. Használtam a filmet, pár ötletet a könyvből, de leginkább a témát drámázáshoz, képelemzési feladatokhoz."

Reméljük, hogy anyagaink máshol is hozzájárultak ahhoz, hogy érdekes és hasznos programokkal gazdagodjon az iskolásokkal dolgozók eszköztára. A programot ezentúl minden évben szeretnénk meghirdetni, és célunk, hogy egyre több pedagógus csatlakozzon, illetve egyre jobb anyagokat tudjunk biztosítani számukra. 

A kép a MOA Magán Általános Iskola Színes Szerdáján készült.